Ingezonden persbericht


Shell Mediacontacten

PERSBERICHT

Den Haag, 19 juni 2007

Shell mobiliseert Nederland om zuinig te rijden

Shell wil Nederland zuiniger laten rijden en roept automobilisten op zich vanaf 19 juni aan te sluiten bij De Zuinig Rijden Beweging. Met dit initiatief wil Shell, in samenwerking met het programma 'Het Nieuwe Rijden', automobilisten mobiliseren om 10% of meer brandstof te besparen. Een speciale website speelt een belangrijke rol in deze campagne. De website www.shell.nl/zuinigrijdenbeweging is een online platform waar automobilisten zuinig rijden tips kunnen delen en mee kunnen spelen met het Zuinig Rijden Spel om hun brandstofverbruik bij te houden. Dit is geen overbodige luxe: uit een recent Shell onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de Nederlandse automobilisten nog nooit heeft geprobeerd om zuiniger te rijden*.

Bespaar 10% brandstof met De Zuinig Rijden Beweging! Het Shell onderzoek is uitgevoerd onder ruim drieduizend automobilisten uit 11 landen naar kennis en gedragingen rondom zuinig brandstofverbruik en wijst uit dat weinig automobilisten weten wat ze kunnen doen om brandstof te besparen. De voornaamste motivatie voor automobilisten om zuinig te rijden is het terugdringen van kosten; zuinig rijden is immers goed voor de portemonnee. Met dit inzicht heeft Shell De Zuinig Rijden Beweging in het leven geroepen. Als alle automobilisten in Nederland 10% van hun brandstof zouden besparen, dan zouden we elk jaar 873 miljoen liter minder brandstof verbruiken**. Dit staat ruwweg gelijk aan de hoeveelheid brandstof die nodig is om 19.400 tankwagens te vullen. Een goede stap voor het milieu en een kostenbesparing voor de individuele automobilist.

Hoe werkt het?
Automobilisten kunnen zich aanmelden bij De Zuinig Rijden Beweging door een persoonlijke zuinig rijden tip achter te laten op www.shell.nl/zuinigrijdenbeweging. Deelnemers krijgen vervolgens een bordspel per post thuisgestuurd. Het bordspel laat op speelse wijze zien hoe rijgedrag brandstofverbruik beïnvloedt. Ook op de achterbank in de auto biedt het bordspel, voor jong en oud, uitkomst voor educatief vermaak. Op de website kunnen deelnemers stemmen op hun favoriete tips. Een aantal daarvan zal worden verfilmd en op het internet worden geplaatst.

Het Zuinig Rijden Spel
Met het Zuinig Rijden Spel op de website kunnen automobilisten direct aan de slag om hun brandstofverbruik bij te houden. Met behulp van kassabonnen kan elke deelnemer via een persoonlijke pagina op www.shell.nl/zuinigrijdenbeweging de kilometerstand en het aantal verbruikte liters bijgehouden. Deelnemers maken zo wekelijks kans op tegoedbonnen voor volle tanks. Daarnaast is maandelijks een jaar lang gratis tanken te winnen en als hoofdprijs de milieuvriendelijkste auto van Nederland: de Volkswagen Polo BlueMotion 1.4 80pk TDI.

Het Nieuwe Rijden

De Zuinig Rijden Beweging is in samenwerking met Het Nieuwe Rijden tot stand gekomen. Het programma Het Nieuwe Rijden is een overheidsinitiatief dat wordt uitgevoerd door SenterNovem. Doel van het programma is om automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders aan te zetten tot een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. 'Het Nieuwe Rijden is voor ons de partner bij uitstek om Nederlandse automobilisten te mobiliseren om zuiniger te gaan rijden door actief deel te nemen aan het brandstofspel', aldus projectmanager Linda van Schaik van Shell. 'Hoe meer mensen meedoen aan dit initiatief, hoe beter voor ons allemaal. Is het niet voor het milieu, dan wel voor de portemonnee. Door je brandstofverbruik tijdens het rijden met zo'n 10 % terug te dringen, bespaar je al gauw tot ¤ 150,-**** per jaar'.



Ingezonden persbericht