Time : 13:58:53
Date : 19 June 2007
Sender Name: NEC Philips Unified Solutions NV

NEC Philips Unified Solutions bereidt zich voor op groei van communicatiemarkt in EMEA

Streven naar operationele uitmuntendheid als Communications Equipment Vendor en sterkere relaties met klanten aanknopen via Solutions Division

België, Bruxelles, 19 juni 2007- NEC Philips Unified Solutions, een joint venture van NEC Corporation (60%) en Royal Philips (40%) inzake bedrijfscommunicatie, heeft zijn groeistrategie voor EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) verder bekendgemaakt.

Om het maximum te halen uit de evolutie van de bedrijfscommunicatie naar convergentie, systeem- en toepassingsintegratie en gebundelde communicatie, structureert het bedrijf zich specifiek om twee belangrijke rollen te vervullen: de rol van
communicatieapparatuurleverancier en die van oplossingsleverancier.

De Communications Equipment Vendor Division zal de EMEA-markt benaderen met NEC's steeds grotere wereldwijde portefeuille van systemen en toepassingen, die steeds meer verdeeld zullen worden via kanaalpartners. Deze Division zal een operationele uitmuntendheid nastreven door de kanalen superieure producten van NEC te bezorgen.

De Solutions Division zal de bedrijfsklanten rechtstreeks benaderen met een brede waaier van oplossingen voor Unified Communications en IT-diensten die organisaties gepersonaliseerde oplossingen aanreiken die volledig geïntegreerd zijn in hun businessprocessen. Deze Division, die zowel Direct Sales als een model van 'Verkopen met' & 'Verkopen via' Telco's en systeemintegrators hanteert, behaalde op korte tijd het Microsoft Gold Certified Partnership voor 6 competentiedomeinen. Dit is een duidelijk bewijs van het engagement en de ambitie op het vlak van de verlening van IT-diensten.

Ad Ketelaars, CEO van NEC Philips Unified Solutions, wijst op de ambities die het bedrijf koestert: "We scharen ons achter de wereldwijde strategie van NEC om een aandeel van meer dan 10% van de wereldwijde bedrijfscommunicatiemarkt te veroveren. Met het oog hierop investeert NEC aanzienlijk in de ontwikkeling van platforms en toepassingen die wereldwijd verkocht kunnen worden. Daarnaast investeert het bedrijf ook verder in zijn commercialiseringkanalen. We willen de Europese markt doortastender aanpakken en we zijn ons hierop aan het voorbereiden."

Dhr. Ketelaars sluit geen fusies en overnames uit om deze groeistrategie te kunnen implementeren. "Onze marktbenadering zal verschillen van land tot land. In sommige landen plannen we een organische groei, waarbij we onze vaardigheden en knowhow ontwikkelen om aan onze klanten diensten uit het volledige ICT-spectrum te verlenen.

Op een aantal andere markten, zoals het VK, willen we sneller evolueren dan mogelijk is via organische groei en zijn we van plan om activiteiten over te nemen om onze capaciteiten en vaardigheden uit te breiden tot het vereiste aanwezigheidsniveau.

In landen waar er geen opportuniteiten zijn om derden over te nemen, zijn we van plan om onze lokale organisatie te laten samensmelten met die van een andere entiteit, zodat onze klanten en werknemers kunnen genieten van de grotere impact en de betere diensten die hieruit zullen voortvloeien. België is een voorbeeld van een land waar we deze optie ernstig overwegen, hoewel een overname ook niet uitgesloten is".

Dhr. Ketelaars besluit als volgt: "Volgens ons plaatst dit ons in een uitstekende positie om het maximum te halen uit de volledige waaier van IT- en communicatieoplossingen en om onze klanten zo nog beter tot dienst te zijn. Tegelijkertijd zal dit meer opportuniteiten creëren voor onze werknemers en onze kanaalpartners om ons klantenbestand te versterken en nieuwe vaardigheden en diensten aan te bieden."

Over NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions is een toonaangevende leverancier van uitgebreide communicatieoplossingen voor zowel grote als kleine organisaties van allerlei types. NEC Philips biedt geavanceerde IP-oplossingen aan die producten, toepassingen en diensten omvatten en organisaties de mogelijkheid bieden om efficiënter, doeltreffender en betrouwbaarder te communiceren en samen te werken. Dit bedrijf, een joint venture van NEC Corporation en Koninklijke Philips Electronics, kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring met de aanbieding van communicatiesystemen en -diensten aan uiteenlopende klanten over de hele wereld. NEC Philips Unified Solutions, met hoofdzetel in Hilversum (Nederland), verleent diensten aan zijn klanten via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties en Business Partners. Voor meer informatie: www.nec-philips.com.

Over NEC Corporation
NEC Corporation is een van 's werelds leidinggevende leveranciers van internet-, breedband- en bedrijfsoplossingen die tegemoetkomen aan de gespecialiseerde noden van zijn uiteenlopende klanten over de hele wereld. NEC levert oplossingen op maat in kerndomeinen als computer, netwerking en elektronische apparatuur, door zijn technische competenties te integreren in IT en netwerken en door geavanceerde halfgeleideroplossingen aan te bieden via NEC Electronics Corporation. De Groep NEC stelt wereldwijd meer dan 150.000 mensen tewerk en realiseerde een netto-omzet van ongeveer 4,825 miljard yen (ongeveer $ 41,2 miljard) in het boekjaar eindigend op 31 maart 2006. Voor meer informatie kan u terecht op de homepagina van NEC op: http://www.nec.com

Over Koninklijke Philips Electronics
Koninklijke Philips Electronics van Nederland (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een de grootste elektronicabedrijven ter wereld en het grootste elektronicabedrijf van Europa, goed voor een omzet van EUR 27 miljard in 2006. Het bedrijf is actief in drie domeinen die nauw met elkaar verbonden zijn: gezondheidszorg, lifestyle en technologie. Philips stelt 161.500 personen tewerk in meer dan 60 landen. Het bedrijf is marktleider op het vlak van systemen voor medisch-diagnostische beeldvorming en patiëntenbewaking, kleurentelevisietoestellen, elektrische scheerapparaten, verlichting en
siliciumsysteemoplossingen. Voor meer nieuws over Philips surft u naar www.philips.com/newscenter