AutoRai

Willem van der Kooi wint 100 Mijl van Brno in Lotus Cup Europe

(6/19/2007)
Afgelopen weekend streek de Lotus Cup Europe neer in het Tsjechische Brno, als onderdeel van het World Touring Car Championship weekend, voor een race over 100 mijlen, meetellend voor het Lotus Cup Europe kampioenschap.

Willem van der Kooi, de Nederlandse Lotus-importeur en al jarenlang een vaste deelnemer aan het kampioenschap, wist de race op knappe wijze te winnen in zijn Lotus Exige Cup. Na twee races gaat Willem van der Kooi tevens aan de leiding in het Lotus Cup Europe klassement.

De Lotus Cup Europe reed in Brno een race over 100 mijlen, meetellend voor het Europese Kampioenschap. Een standaard onderdeel van de 100 mijl races van Lotus is een verplichte 5 minuten tankstop en/of rijderswissel tussen de 30^ste en de 50^ste minuut van de wedstrijd.

Willem van der Kooi, die aan zijn vierde seizoen in de Lotus Cup Europe bezig is, had tijdens de eerste training de te kloppen tijd neergezet. In de kwalificatie moest hij echter toch twee Franse deelnemers voor zich dulden, dus startte Willem vanaf de derde positie op de grid van dit prachtige van oorsprong motorcircuit.

âGelijk bij de start van de race wist ik al één van mijn Franse concurrenten te pakken en door te schuiven naar plek twee, om vervolgens na een zinderende race in de voorlaatste ronde ook de koppositie over te nemen. Daarna kon de winst me niet meer ontgaan,â aldus Willem van der Kooi. Het verschil tussen hem en de nummer twee bedroeg na 100 mijlen slechts 2,45 seconden.

Stand Lotus Cup Europe na 2 races


1^ Willem van der Kooi (Ned)

2 Guiliome Schulz (Fra)

3 Bernard Fuchs (Fra)

In het weekend van 7 en 8 juli wordt de derde race voor het Lotus Cup Europe kampioenschap verreden op het Duitse circuit van Hockenheim en daar zal Willem van der Kooi zijn uiterste best doen om zijn eerste plek in deze spannende competitie te verdedigen.