Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zeeburg - Cursus lifeguard

19/06/2007 - De inzet van stadsdeel Zeeburg om jongeren aan een baan te helpen werpt zijn vruchten af. In het kader van Jong Zeeburg (talentontwikkeling) is op 1 juni 2007 een testdag voor een cursus lifeguard gehouden. Twintig jongeren uit Zeeburg hebben hieraan deelgenomen en ze mogen allemaal de cursus gaan volgen.

Zware training
Dat betekent dat ze drie vrijdagen in juni, in het Flevoparkbad, een zware training krijgen gericht op praktijk en theorie voor het redden van drenkelingen. Tijdens de cursus van drie weken kunnen de deelnemers onbeperkt trainen in het Flevoparkbad. Op die manier krijgen zij alle mogelijkheden om de eigen vaardigheden te oefenen.

Baangarantie
De cursus wordt in samenwerking met Randstad georganiseerd. Na het behalen van het diploma garandeert Randstad alle deelnemers een baan van minimaal 16 uur per week gedurende een half jaar. Met dit diploma kunnen de deelnemers in alle zwembaden van Amsterdam ingezet worden als toezichthouder. In Zeeburg maken we veel gebruik van deze mensen in zowel het Flevoparkbad als op het strand Blijburg.

Voorkomen van onrust en overlast
Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe lifeguards uit Zeeburg komen en daardoor een bekende zijn van vele jongeren. Ervaring leert dat hierdoor veel onrust en overlast voorkomen wordt.

Kijk ook bij

> Zeeburg »
> Aanpak overlast jeugdgroepen »
.JPG]