Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn -  Aanrijding op de A1                          |
Een 49-jarige man uit Almere is maandagmiddag 18 juni omstreeks 15.30 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de A1 ter hoogte van Apeldoorn.

Een 37-jarige man uit Almere reed in zijn personenauto op de invoegstrook van de rijksweg A1 komende vanaf de Europaweg gaande richting Amersfoort. Links van hem op de A1 reed een 21-jarige vrachtwagenchauffeur in zijn vrachtwagen met aanhanger. De man uit Almere wisselde op een gegeven ogenblik van rijstrook zonder de vrachtwagen voor te laten gaan, een aanrijding tussen beide was het gevolg. De man in de personenauto verloor door de klap de macht over het stuur schoot voor de vrachtwagen langs en draaide daarbij de linkerrijbaan op waarop dat moment net een 49-jarige man uit Almere bezig was de vrachtwagen in te halen. Omdat alles zo plotseling gebeurde kon deze man zijn auto niet meer tot stilstand brengen en hij reed vol tegen de auto van de 37-jarige man aan. Beide auto's kwamen tegen de vangrail tot stilstand. De 49-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat zijn sleutelbeen gebroken is. Beide auto's zijn afgesleept.

|     |Apeldoorn - Diefstal/heling snorfiets                     |
Een 17-jarige jongeman uit Deventer is maandagmiddag 18 juni omstreeks 13.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal cq heling van een spartamet snorfiets.

De politie zag de jongeman op de snorfiets rijden op de Vosselmanstraat. Omdat de jongeman zich verdacht gedroeg is de politie achter hem aan gegaan en is hij op de Asselsestraat staande gehouden. De jongeman kon geen ID of papieren van de snorfiets tonen en is daarom aangehouden op verdenking van diefstal cq heling van de snorfiets. Tijdens het verhoor gaf de jongeman toe de snorfiets weggenomen te hebben bij een school aan de Ruys de Beerenbrouckstraat. De verdachte is ingesloten.

|     |Apeldoorn - Winkeldiefstal                                |
De politie kreeg een melding van een winkeldief die betrapt is op diefstal bij een supermarkt aan de Havikstraat op maandag 18 juni omstreeks 16.00 uur.

Een 60-jarige vrouw uit Apeldoorn werd betrapt op de winkeldiefstal toen zij bij het afrekenen van enkele boodschappen ook nog een paar boodschappen in haar tas had zitten die ze niet betaald had. Na het passeren van de kassa is ze vervolgens door een medewerker van de supermarkt staande gehouden. De vrouw is door de politie meegenomen naar het bureau waar ze de diefstal bekende. Er is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Man berooft                                   |
Een 40-jarige man heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving door nog drie onbekende daders.

De man reed op zijn fiets over de Deventerstraat ter hoogte van het Shell station. Op een gegeven ogenblik kreeg hij een trap tegen zijn fiets waardoor hij kwam te vallen. Toen de man op de grond lag kwamen er drie mannen om hem heen staan waarvan er één een mes op zijn keel zette met de mededeling al zijn bezittingen aan hem af te geven. Van diezelfde man kreeg hij vervolgens nog klappen en schoppen in zijn maag en zij. Na het wegnemen van zijn portemonnee en mobiele telefoon gingen de mannen er vandoor op oud uitziende fietsen. Signalement van de man met mes: mager onverzorgd type, oude afgetrapte sportschoenen, wit shirt met gekleurde bies. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen te bellen met 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --