Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 19 juni

BERGEN OP ZOOM, 19 juni 2007

Veelpleger aangehouden wegens lokaalvredebreuk

ROOSENDAAL: Een 37-jarige Roosendaler is maandagmiddag rond 16.30 uur aangehouden in winkelcentrum De Roselaar. Hij had een toegangsverbod, maar liep er desondanks toch. De man staat geregistreerd als veelpleger. Een beveiliger vroeg de man te vertrekken, maar daarin had hij geen zin. De beveiliger pakte de man vast, maar het kostte nogal wat moeite om de man te overmeesteren. Uiteindelijk konden gealarmeerde agenten de Roosendaler overnemen. Hij is in verzekering gesteld.

Roosendaler aangehouden na bekrassen autos

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond kort na 20.00 uur een 47-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Hij bekraste diverse auto die geparkeerd stonden aan de Breitnerlaan. Een agent in privé-tijd zag dat en hield de man aan. Even later waren zijn collegas ter plaatse en namen de Roosendaler mee naar het bureau. De man ontkent alle betrokkenheid. Hij is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Franse drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Leden van het Courage-team hebben maandagavond rond 21.00 uur drie inwoners van Onnaing (Frankrijk) van 19, 20 en 21 jaar aangehouden. De agenten zagen de auto van het drietal naar het centrum rijden. De Fransen werden in de gaten gehouden en na wat omzwervingen werd gezien dat twee van de mannen een café in de binnenstad bezochten. Kort daarna kwam het tweetal terug en reed weg. De auto van de Fransen werd gecontroleerd en bij hen werd tien gram hennep aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen; het drietal is ingesloten.

Twee mannen aangehouden na incident bij NS-station Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Twee mannen (een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom en een 41-jarige Roosendaler) zijn dinsdagmorgen rond 00.00 uur aangehouden na een incident op het NS-station. Beide mannen wilden het stationsgebouw binnengaan om daar te kunnen slapen. De 41-jarige verdachte opende de deuren en ging samen met de andere man naar binnen. Even later kwamen ze weer terug en toen de jongste verdachte opnieuw de deuren wilden openen, lukte dat niet en vernielde hij de toegangsdeur. Hij kon mee naar het bureau wegens vernieling, zijn kompaan pleegde lokaalvredebreuk. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor konden ze vertrekken.

Auteur: Andre van den Hul