Gemeente Gilze en Rijen

Beeld gerestaureerd en op andere locatie geplaatst

Het beeld van beeldend kunstenaar J.C.J.M. Derks dat jarenlang op de hoek Nassaulaan / Oosterhoutseweg heeft gestaan, heeft een opknapbeurt gekregen en is naar het Oranjeplein verplaatst. De gemeente heeft de hoek Nassaulaan / Oosterhoutseweg kort geleden opnieuw ingericht. Daarbij werd voor een open gebied met strakke lijnen gekozen. Het beeld van Derks dat er stond, zag er erg slecht uit (groen uitgeslagen) en was gescheurd. Polyester is de grondstof waar het grootste gedeelte van het beeld van gemaakt is.

Woonstichting Leyakkers de eigenaar van de woningen rondom het Oranjeplein beheert sinds enige tijd ook dit plein. Samen met de gemeente ontstond het idee om het schoongemaakte en gerestaureerde beeld op het binnenterrein van het Oranjeplein te plaatsen.

Met medewerking van de firma Rombouts Schoonmaakbedrijf is het beeld in volle glorie hersteld. In overleg met beeldend kunstenaar Adriaan Seelen is gezocht naar een geschikt plek op het binnenterrein. Werknemers van Leyakkers hebben de klus geklaard. Nu staat het beeld met een fraaie uitstraling op het binnenterrein van het Oranjeplein. Weer een stuk beeldende kunst in de openbare ruimte.