Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 19 juni 2007

Eemhaven Amersfoort heet pleziervaart welkom

Nieuwe passantenhaven voor pleziervaartuigen

Eemhaven Amersfoort, aan de voet van de historische Koppelpoort, is helemaal klaar voor de watersporters. Steeds meer mensen maken kennis met de nieuwe passantenhaven voor pleziervaartuigen. De haven beschikt over moderne voorzieningen zoals sanitair, water en elektra, die kunnen worden gebruikt met behulp van een SEP-card.

Diepgang
De haven biedt plaats aan boten met een lengte tot 20 meter en een diepgang tot 2 meter. Watersporters betalen vanaf 16.00 uur havengeld (E 0,75 per strekkende meter per nacht). Tussen 1 april en 1 november worden de bruggen over de Eem bediend tussen 9.00 - 20.00 uur. Vanwege de spits gelden de volgende spertijden: haven in tussen 16.30 - 17.30 uur, haven uit tussen 16.00 - 18.00 uur.

Sfeer en karakter
De beklinkerde kades, oude panden en (permanente ligplaatsen voor) historische schepen geven de haven een bijzondere sfeer en karakter. Bezoekers kunnen in de haven een luxe sloep huren voor een tocht over de Eem, er is een fietsboot en deze zomer komen er nog twee horecaschepen. Op slechts enkele minuten lopen afstand ligt de gezellige binnenstad met zijn vele bezienswaardigheden, terrassen, restaurants, winkels en zomerse festivals.

Informatie
Kijk voor meer informatie over Eemhaven Amersfoort op www.amersfoort.nl of neem contact op met de havenmeester via 461 36 61.

Noot voor de redactie,