Gemeente Helden

Laatste oproep melden huisvesting seizoensarbeiders Helden heeft een grote aantrekkingskracht op buitenlandse seizoensmedewerkers. De huisvesting van deze mensen laat nog wel eens te wensen over. Daarom gaat de gemeente de komende maanden bedrijven en particuliere verhuurders controleren die onderdak bieden aan seizoensarbeiders.
Biedt u onderdak aan buitenlandse seizoensmedewerkers? Meld dit dan vóór 15 juni bij de heer Geurts van de afdeling Milieu, tel. (077) 306 66 97. U kunt ook het aanmeldingsformulier hier downloaden. Heeft u zich in 2004, 2005 of 2006 al aangemeld en daarna de benodigde vergunningen aangevraagd voor de bestaande huisvesting? Dan hoeft u dit niet opnieuw te melden.

Bedrijven en particuliere verhuurders die zich niet aanmelden en zich niet aan de regels houden, krijgen onherroepelijk te maken met strafmaatregelen! De controles op de huisvesting van de buitenlandse seizoensmedewerkers starten na 15 juni en worden de komende jaren vervolgd.

Veiligheid staat hoog op de agenda bij de gemeente. Helden heeft daarom een systematisch en weldoordacht controlebeleid. Daarin is ook aandacht voor goede en veilige huisvesting van seizoensarbeiders. Dat betekent ook dat verhuurders milieu- en bouwvoorschriften naleven, zorgen voor goede hygiënische omstandigheden, en zorgen voor een correcte nachtregistratie.

In 2004, 2005 en 2006 heeft de gemeente in Heldens Nieuws bedrijven die seizoensarbeiders huisvesten opgeroepen zich te melden. Daar is echter weinig respons op gekomen. De gemeente wil bedrijven, maar ook de particuliere verhuurders nog éénmaal in de gelegenheid stellen zich te melden.

.

25-5-2007 09:38