Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 19 juni

BREDA, 19 juni 2007

Politie onderzoekt overval op woning

ETTEN-LEUR: De politie onderzoekt een brute overval op de woning van een 67-jarige vrouw in de Zundertseweg. Daar werd de vrouw maandagavond even voor middernacht geconfronteerd met twee gemaskerde mannen die een raam hadden ingeslagen en meteen in haar woonkamer stonden. Daar was de vrouw op dat moment televisie aan het kijken. Ze mishandelden de vrouw, bonden haar vast en eisten geld. Ze doorzochten de woning en gingen er uiteindelijk vandoor met de bankpas en pincode van de vrouw. Onduidelijk is nog of er meerdere goederen werden meegenomen. Mogelijk dat de daders ervandoor gingen in een rode Peugeot 205. De politie is direct een onderzoek gestart. Voor het slachtoffer is slachtofferhulp ingeschakeld.

Politie onderzoekt snelkraak

CHAAM: De politie onderzoekt een snelkraak die dinsdagochtend gepleegd is op een supermarkt aan de Brouwerij. Daar sloegen rond 04:30 uur enkele mannen een gat in het raam van de winkel en gingen daar naar binnen. Het zou gaan om in totaal vier mannen, die allen hun gezicht bedekt hielden. Dit werd gezien door getuigen. De buit zou voornamelijk sigaretten zijn. Ze gingen ervandoor in een donkerkleurige Volvo V70.

Aangehouden wegens poging tot diefstal

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 02:10 uur op de Laaghamlaan een 25-jarige Bredanaar aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van poging tot diefstal van geld uit een telefoon in een telefooncel. De telefooncel staat nabij een winkelcentrum in dezelfde straat. Een getuige had de man en twee andere nog onbekende personen bezig gezien tijdens hun pogingen om de telefoon open te breken. De twee onbekende verdachten wisten op een scooter te ontkomen. Het was niet gelukt om het geld te stelen. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden na diefstal

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 00:15 uur in de Claudius Prinsenlaan een 47-jarige Bredanaar op heterdaad betrapt op diefstal. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte bezig was kabels los te snijden, naar later bleek deed hij dit met een mes. Die kabels lagen daar omdat er werkzaamheden zijn aan de verkeerslichting in eerder genoemde straat. De man verklaarde de kabels te willen gebruiken voor werkzaamheden aan het huis van een vriend van hem. De politie heeft de man aangehouden en na verhoor in de loop van de dinsdag weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na brandstichting

ST WILLEBRORD: De politie onderzoekt een brand die maandagavond heeft plaatsgevonden in een woning in de Emmastraat. Rond 21:30 uur kreeg de politie een melding dat er in die straat een huis in brand was gestoken. De eveneens uitgerukte brandweer had het vuur snel onder controle, hierbij geholpen door buurtbewoners die met tuinslangen het huis nat hielden. Uit het eerste onderzoekt ter plaatse door de politie bleek dat een 42-jarige inwoner van St Willebrord er mogelijk iets mee te maken had. De man werd rond 23:45 uur aangehouden in Zegge. Hij is op het bureau in verzekering gesteld, gedurende het onderzoek van de politie.

Aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21:00 uur een 63-jarige Bredanaar aangehouden in zijn woning in de wijk Zandberg. De man zou eerder op de avond een 57-jarige plaatsgenote hebben mishandeld door haar te slaan en haar keel dicht te knijpen. Hij was boos op de vrouw omdat zij zijn hond niet goed zou hebben verzorgd. De verdachte had betaald voor de verzorging van zijn hond en was niet tevreden over het resultaat. De vrouw belde de politie, die de man later in zijn woning aanhield. De man verklaarde de vrouw alleen uit zelfverdediging te hebben geschopt. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn daden.

Verwaarloosd paard aangetroffen

BREDA: De politie kreeg maandagavond een melding over een gewond paard. Het beest zou in een weiland staan aan de Rithsestraat. Agenten constateerden bij het paard dat alle vier de

poten vanaf de hoef tot ongeveer vijftien centimeter naar boven volledig ontdaan waren van het vel. Dit tot bloedens toe. Verder zaten de wonden onder de dikke vliegen en ook stonken de wonden. Een dierenarts werd ingeschakeld en verklaarde na onderzoek dat het een ernstige vorm van verwaarlozing of dierenmishandeling betrof. In overleg met justitie werd besloten het dier in beslag te nemen. Ook bleken de verwondingen dusdanig ernstig te zijn, dat het volgens de dierenarts beter was het dier in te laten slapen om het uit zijn lijden te verlossen. Wederom in overleg met justitie, is besloten dit advies op te volgen. In samenwerking met een inspecteur van de Dierenbescherming onderzoekt de politie de zaak.

Auteur: Manfredi Mauro