Provincie Limburg

Persberichten

Cursussen voor ondernemers Heerlense Bazaar
Provincie vergroot slaagkans Bazaar

De startende ondernemers van het project Bazaar Heerlen mogen op kosten van de Provincie Limburg een ondernemerscursus volgen. Daartoe hebben Gedeputeerde Staten deze week besloten. De ervaring leert dat veel vooral allochtone starters, na een periode van drie à vier jaar hun bedrijfjes zien stranden. Om de slaagkans van de beginnende ondernemers van de Bazaar in Heerlen te vergroten, stellen Gedeputeerde Staten 48.000,- ter beschikking voor een aantal praktische en op de doelgroep toegesneden trainingen.

Het Bazaar project wil passende en betaalbare huisvesting bieden aan met name startende ondernemers. Daartoe worden in winkelcentrum De Klomp kleinschalige units gerealiseerd voor ca. 93, veelal startende ondernemers. Naar verwachting is daarvan meer dan de helft van allochtone afkomst. Het Provinciaal College stelde vorig jaar maart 150.000,- beschikbaar voor de dekking van de investeringskosten van het project Bazaar Heerlen. Met de extra bijdrage van 48.000,- wordt naast de bijdrage voor de realisatie van de fysieke infrastructuur, ook geïnvesteerd in de mensen zelf en in de sociaal-economische component. Daarmee vergroot zij de slaagkans van dit project en van de startende ondernemingen. In totaal worden drie cursussen aangeboden, twee seminars gehouden en drie workshops georganiseerd.

De Heerlense Bazaar is een mooi voorbeeld van private en publieke samenwerking en wordt uitgevoerd in het kader van Buurt Economie Heerlen (BEH).

19-6-2007 15:05