Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Global Knowledge participeert in Europees initiatief tegen digitaal analfabetisme

Top Europees bedrijfsleven krijgt steun Europese Commissie voor investering in IT vaardigheden voor Europees arbeidspotentieel

Nieuwegein, 19 juni 2007 - Vertegenwoordigers van vooraanstaande Europese bedrijven hebben het 'e-Skills Industry Leadership Board' opgericht waarmee zij het signaal afgeven meer te zullen investeren in het ontwikkelen van IT vaardigheden voor het Europese arbeidspotentieel, en samen te gaan werken in de strijd tegen digitaal analfabetisme.

Het 'e-Skills Leadship Board' gaat nauw samenwerken met de Europese Commissie om er voor te zorgen dat iedereen in Europa over de benodigde IT basisvaardigheden zal kunnen beschikken, tegemoetkomend aan de eisen van de hedendaagse arbeidsmarkt. Het toepassen van Informatie Technologie en het gebruik hiervan zal meer dan ooit een toenemende rol gaan spelen in de zakelijke en publieke sector.

Global Knowledge is een van de grondleggers van dit initiatief en neemt een sleutelpositie in als grootste onafhankelijke IT opleider in Europa en als partner van de bedrijven die deel uitmaken van dit Europese initiatief. Global Knowledge heeft ruime ervaring en beschikt over de capaciteiten om trainingsoplossingen uit te leveren in heel Europa.

Richard Pryor-Jones, directeur Global Knowledge EMEA licht de samenwerking als volgt toe: "Wij zijn verheugd over onze deelname aan de 'e-SKills Leadership Board'. De leden vormen een juiste mix van academici, IT industrie en overheden en zijn bij uitstek geschikt om in een oplossing te voorzien voor een van Europa's meest precaire economische uitdagingen".

Het 'e-Skills Leadership Board' richt zich op de volgende doelstellingen:
. Stimuleren van 'e-Skills' onderwijs voor toekomstige generaties
. Promoten voor het beoefenen van ICT door scholing, competentie en training
. Stimuleren van het toepassen van ICT vaardigheden en het opzetten van samenwerkingsverbanden
. Bieden van inzicht en ondersteuning voor toekomstig benodigde vaardigheden bij nieuwe technologieën en nieuwe bedrijfsmodellen

"Het 'Leadership Board' is vastbesloten om zich te onderscheiden'', aldus Pryor-Jones, "om de expertise en vakkundigheid van de deelnemende bedrijven te bundelen en daarmee tegemoet te komen aan de overduidelijke behoefte aan meer 'e-Skills' in heel Europa".

Overige grondleggers van het 'e-Skills Leadership Board' zijn Cisco, CompTIA, ECDL Foundation, ECONET, EITO, EXIN, HP, INLEA Foundation, Microsoft, Oracle, Pearson, Prometric en Siemens Enterprise Communications.

Over Global Knowledge
Global Knowledge is de grootste onafhankelijke aanbieder van bedrijfstrainingen voor IT en management professionals. De onderneming levert een breed spectrum aan praktijk- en theoriecursussen voor IT'ers en projectmanagers op het gebied van netwerk, beveiliging, VoIP en wireless en op producten van toonaangevende ondernemingen als Cisco, Microsoft, Nortel, Oracle en Red Hat. Ons management portfolio voorziet in training op project management, professional skills, business analysis en ITIL. De trainingen kunnen in diverse leermethodieken worden aangeboden - klassikaal in eigen opleidingscentra of op locatie bij de klant, en via Internet. Global Knowledge heeft computer-ondernemingen, profit-, non-profit-organisaties en overheidsinstellingen geholpen kennis en kunde om te zetten in hogere productiviteit van medewerkers, klanten en distributiepartners. Global Knowledge werd in 1995 opgericht en telt wereldwijd meer dan 1100 medewerkers. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Cary, North Carolina en is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe. Ga voor meer informatie naar www.globalknowledge.nl



Ingezonden persbericht