Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Aanrijding op de A1

Apeldoorn, 19-06-2007 o Een 49-jarige man uit Almere is maandagmiddag 18 juni omstreeks 15.30 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de A1 ter hoogte van Apeldoorn.

Een 37-jarige man uit Almere reed in zijn personenauto op de invoegstrook van de rijksweg A1 komende vanaf de Europaweg gaande richting Amersfoort. Links van hem op de A1 reed een 21-jarige vrachtwagenchauffeur in zijn vrachtwagen met aanhanger. De man uit Almere wisselde op een gegeven ogenblik van rijstrook zonder de vrachtwagen voor te laten gaan, een aanrijding tussen beide was het gevolg.

De man in de personenauto verloor door de klap de macht over het stuur schoot voor de vrachtwagen langs en draaide daarbij de linkerrijbaan op waarop dat moment net een 49-jarige man uit Almere bezig was de vrachtwagen in te halen. Omdat alles zo plotseling gebeurde kon deze man zijn auto niet meer tot stilstand brengen en hij reed vol tegen de auto van de 37-jarige man aan. Beide autos kwamen tegen de vangrail tot stilstand.

De 49-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat zijn sleutelbeen gebroken is. Beide autos zijn afgesleept.