Datum: 19 juni 2007

Warmond Aanrijding tractor met bromfietser Op de kruising Herenweg met de Beatrixlaan gebeurde dinsdag 19 juni rond 09.30 uur een aanrijding tussen een landbouwtractor die bestuurd werd door een 39 jarige man uit Warmond en bromfiets die bestuurd werd door een 16 jarige jongen uit Nieuw Vennep. De jongen liep door de aanrijding beenletsel op en is overgebracht naar het LUMC. De aanrijding ontstond doordat de jongen de tractor links inhaalde op het moment dat deze linksaf sloeg de Beatrixlaan in en daarvoor ook richting had aangegeven. Daarbij reed de jongen ook aan de verkeerde kant van een verkeersgeleider langs.

Leiden Bromfietser breekt been Een 64 jarige bromfietser uit Zoeterwoude kwam dinsdag 19 juni rond 10.25 uur ongelukkig ten val met zijn bromfiets op het fietspad van de Lammenschansweg. In een bocht van het fietspad remde hij af en ging vervolgens onderuit door grind wat op het fietspad lag. Met een gebroken been is de man overgebracht naar het LUMC.

Voorschoten Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Jan van Galenlaan. De inbraak gebeurde in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juni. Via een openstaand bovenlichtje wist men bij de sluiting van een raam te komen en deze te ontsluiten. Uit de woning is een digitale camera gestolen. De politie adviseert om dit soort inbraken te voorkomen deuren en ramen altijd goed gesloten te houden en openslaande ramen te voorzien van afsluitbare sluitboompjes. Ook is er beveiligingsmateriaal te koop dat speciaal geschikt is om het inklimmen via bovenlichtjes onmogelijk te maken.

Bodegraven Doorrijden na ongeval op A12 Dinsdag 19 juni even voor 10.00 uur vond op de Rijksweg A12 in de richting van Gouda ter hoogte van Bodegraven een aanrijding plaats. Een 26 jarige vrachtwagenchauffeur uit Winsum reed op de rechterrijstrook en wisselde van rijstrook zonder een 41 jarige automobiliste uit Woerden voor te laten gaan. De vrouw week uit van de middelste rijstrook naar de linker rijstrook en vervolgens weer naar rechts. De auto raakte van de weg en sloeg over de kop bij het talud. De vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk het ongeval niet gezien en is doorgereden. Een andere automobilist zag het ongeval gebeuren en snelde te hulp. De vrouw werd met beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Boskoop Politie onderzoekt inbraken De politie doet onderzoek naar een groot aantal inbraken gepleegd in de gemeente Boskoop tussen maart en begin juni dit jaar. De politie verdenkt een 30 jarige veelpleger uit Boskoop die sinds 8 juni jl. in detentie zit voor het uitzitten van een openstaande straf. Om de woningen binnen te komen schopte of sloeg de dader steeds een ruit van de voordeur in. Bij de inbraken werden diverse goederen zoals geld, portemonnees met bankpassen en laptops gestolen. De politie verwacht dat met het vastzitten van deze veelpleger dit soort woninginbraken zullen afnemen.

----------------------------------------------- einde middagberichten ---------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --