Ingezonden persbericht


--------- PERSBERICHT ---------

Elsevier Gezondheidszorg zet live Web TV-uitzendingen succesvol in

Quadia Live! maakt directe communicatie met medisch specialisten mogelijk

Hilversum,19 juni 2007 ­ Elsevier Gezondheidszorg en Quadia hebben op donderdagavond 14 juni weer een succesvolle live Web TV-uitzending verzorgd. Deze uitzending rond het onderwerp 'hartfalen' was gericht op cardiologen in Nederland en ontwikkeld door Elsevier Gezondheidszorg en Quadia. Elsevier Gezondheidszorg zet Web TV in als onderdeel van haar strategie om met innovatieve en multimedia initiatieven (na)scholing van medisch specialisten te verzorgen.

Live discussie via internet
Op donderdagavond 14 juni vond de Cardiologie Web TV uitzending plaats. Cardiologen D.J.A. Lok en dr. M.W.J. Götte discussieerden live via internet over het thema hartfalen. De presentatie was in handen van Inge Diepman en prof.dr. P.A.F.M. Doevendans. De uitzending is voor BIG-geregistreerde artsen te bekijken via healthdirect.nl. Kijkers konden tijdens de uitzending op interactieve wijze deelnemen aan de discussie: via een chatfunctie kregen zij de mogelijkheid vragen te stellen aan de sprekers. Inge Diepman nam de vragen direct tijdens de uitzending mee in de discussie met de sprekers.

Het grootste voordeel voor de kijkers is dat zij vanaf iedere gewenste locatie kunnen deelnemen, zonder dat ze tijd kwijt zijn aan reizen", aldus Paul Emons, uitgever van HealthDirect, het medisch informatieplatform van Elsevier Gezondheidszorg. "Voor ons als uitgever biedt live Web TV van Quadia het voordeel dat het enorm interactief is. In navolging op de eerste succesvolle uitzendingen, komen we binnenkort met meer live Web TV-uitzendingen via HealtDirect.nl en via Artsennet." Elsevier Gezondheidszorg is met ingang van 1 juli aanstaande ook uitgever van Artsennet, de grootste medische portal in Nederland, dit dankzij een tienjarige samenwerking met de KNMG.

Over Elsevier Gezondheidszorg
Elsevier Gezondheidszorg voorziet cardiologen, neurologen en diabetesspecialisten via het platform HealthDirect van actuele en relevante vakinformatie. Eén van de unieke elementen van HealthDirect is dat met één 'merk' de doelgroep multimediaal wordt geïnformeerd via: e-mail nieuwsbrieven, uitgebreide websites, wetenschappelijke journals, congresagenda's, online nascholing en nu ook met Web TV. HealthDirect sluit hierdoor steeds meer aan bij de professionele behoeften van medisch specialisten. Naast het aanbieden van vakinformatie via HealthDirect, is Elsevier Gezondheidszorg uitgever van een groot aantal professionele boeken voor specialisten en studenten geneeskunde.

Over Quadia Web TV
Quadia is een innovatief Nederlands bedrijf gespecialiseerd in Web TV. Quadia maakt van streaming media een resultaatgericht interactief medium voor live en on-demand uitzendingen. Quadia Web TV wordt in verschillende markten gebruikt voor marketing & sales, communicatie en trainingstoepassingen (e-learning). Quadia levert hiervoor een full-service pakket van conceptontwikkeling, videoproductie, hosting en streaming tot en met uitgebreide rapportage van de gemeten resultaten. Quadia Live! is een hosted dienst voor de productie en regie van live Web TV-uitzendingen, en maakt het mogelijk om op een nieuwe, interactieve manier direct met specifieke doelgroepen te communiceren. De oplossingen van Quadia wordt onder andere gebruikt door Exact Software, Novo Nordisk, Pfizer, SNS REAAL, Rabobank, Robeco en de VVD. Meer informatie op www.quadia.nl.



Ingezonden persbericht