Ingezonden persbericht


Persbericht

Vierde editie 'Breedband en de Gebruiker' van start met brede groep projectpartners

Utrecht, 19 juni 2007

Na eerdere edities in 2001, 2003 en 2005 start Dialogic innovatie & interactie vanaf juni een nieuwe, alweer vierde, meting binnen het project Breedband en de Gebruiker.

Het is bekend dat niet alleen de technologie bepalend is voor het uiteindelijke succes van elektronische infrastructuren en toepassingen. Het zijn vooral de gebruikers die bepalen op welke manier technologie wordt gebruikt. Het doel van het project Breedband en de Gebruiker is daarom te achterhalen wat mensen online precies doen.

Dit gaat Dialogic onderzoeken met een grootschalige online enquête, een dagboekonderzoek en gebruikersbijeenkomsten.

Door het onderzoek in 2007 nogmaals te herhalen is het mogelijk verandering in het gebruik te meten in de tijd. Zeker nu het aantal breedbandgebruikers en de daarbijbehorende diensten toeneemt, is het interessant om te zien hoe het gebruik van (breedband)internetgebruik zich ontwikkelt. Hiermee hopen de onderzoekers ook een (voorzichtig) doorkijkje naar de toekomst van breedbandgebruik te kunnen geven.

Dat dit thema's zijn die leven bij verschillende partijen, blijkt wel uit de projectpartners die het onderzoek financieel en inhoudelijk ondersteunen:
- Het Ministerie van Economische Zaken

- Het bedrijfsfonds voor de Pers

- KPN

- Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel

- Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Met deze partners heeft Dialogic naast Informatie, Communicatie, Entertainment en Transacties (ICET) activiteiten enkele thema's vastgesteld waarop dieper wordt ingegaan, zoals overstapgedrag, e-commerce, internet als substituut voor andere media en zorg.

Op de website www.breedbandgebruiker.nl zal de voortgang van het project worden bijgehouden. Ook is op deze website meer informatie te vinden over bijvoorbeeld de onderzoekslijnen.

Eind 2007 worden de resultaten in een rapportage verwerkt. Deze rapportage zal openbaar worden gemaakt nadat de resultaten zijn gepresenteerd aan de projectpartners en andere genodigden.

Over Dialogic
Dialogic (www.dialogic.nl is) een onderzoeks- en adviesbureau op het terrein van innovatieprocessen en innovatiebeleid. Dialogic onderzoekt de wijze waarop innovatieprocessen vorm krijgen en de rol die gebruikers daarbij spelen.

Over de partners

- zie voor meer informatie over het Ministerie van Economische Zaken: www.minez.nl
- zie voor meer informatie over het bedrijfsfonds voor de Pers: www.bedrijfsfondspers.nl
- zie voor meer informatie over KPN: www.kpn.nl
- zie voor meer informatie over het Hoofdbedrijfschap Detailhandel: www.hbd.nl
- zie voor meer informatie over het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: www.minocw.nl

Voor meer informatie over dit onderzoeksproject kunt u contact opnemen met Karianne Vermaas (vermaas@dialogic.nl )