Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 19/06

TILBURG, 19 juni 2007

Politie houdt Tilburgers aan voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur in de Trouwlaan een 39 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 18 jarige zoon te hebben mishandeld. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte bezocht gisteravond zijn zoon en schoondochter in een woning in de wijk Broekhoven. Er ontstond in de woning een conflict tussen het drietal toen de verdachte verzocht werd de woning te verlaten. Tijdens dat conflict gaf de verdachte zijn zoon een vuistslag in het gezicht met als gevolg een gezwollen blauw oog. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte aan in de Trouwlaan.

TILBURG In een woning in de wijk Stokhasselt hebben agenten gisteravond een 42 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond zijn 32 jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Ook hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat ze tijdens een conflict op de trap in haar woning enkele keren tegen het hoofd geschopt was. Ten gevolge hiervan viel ze tegen een muur. Op het bureau legde de verdachte een ontkennende verklaring af.

TILBURG Op het politiebureau van het politieteam West hebben agenten gistermiddag tegen 18.00 uur een 46 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 44 jarige partner mondeling te hebben bedreigd. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak in een bedrijf

HILVARENBEEK Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een bedrijfsinbraak die vanmorgen gepleegd is in de Van der Heijdenstraat in Hilvarenbeek. Bij de inbraak werden twee motoren buit gemaakt.
De politie stelde rond 04.00 uur, samen met de 47 jarige aangever een onderzoek in bij het bedrijf. De poort van de omheining rondom het bedrijf was geopend. Onderzoek wees verder uit dat ongenode de toegangsdeur tot het pand hadden geforceerd waarna de diefstal gepleegd werd.

Politie arresteert Tilburger na verkeersconflict

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.00 uur in de Bisschop Zwijsenstraat een 33 jarige Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 43 jarige medeweggebruiker te hebben mishandeld. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af.

De 43 jarige Tilburger liep met twee fietsen aan de hand over de Bisschop Zwijsenlaan. Hij wilde de straat oversteken om vervolgens zijn weg te vervolgen via het trottoir van de Hoogte Dwarsstraat. Tijdens het oversteken sloeg een automobiliste in dezelfde straat af. Tijdens deze manoeuvre kwam het stuur van een van de fietsen van het slachtoffer tegen de afslaande auto. Nadat de bestuurster van de auto gestopt was stapte de 33 jarige bijrijder uit en gaf het slachtoffer tijdens een woordenwisseling een duw. De 43 jarige man viel achterover en kwam op een van zijn fietsen terecht.

Fietsendieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft vanmiddag rond de klok van 13.00 uur in de achtertuin van een woning aan de Kapitein Nemostraat twee Tilburgers van 18 en 19 jaar aangehouden voor fietsdiefstal. Een 52 jarige Tilburger deed aangifte. Het tweetal legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Een oplettende getuige alarmeerde de politie nadat hij gezien had dat twee jongens met een afgesloten fiets een woning aan de Kapitein Nemostraat waren binnen gegaan. Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in en troffen op de achterplaats het tweetal aan. In hun directe omgeving stond een damesfiets waarvan het slot was doorgeknipt. De mannen bekenden de fietsdiefstal. Het tweetal had de fiets weggenomen vanaf de Kapitein Hatterastraat. De eigenaar, die op dat moment nog niet op de hoogte was van de fietsdiefstal, werd geïnformeerd.

Politie hoort automobiliste na verlaten plaats ongeval

TILBURG De politie nam vanmiddag op het politiebureau een verklaring op van een 18 jarige Tilburgse automobiliste. De vrouw wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval aan het Dr. Willem Dreeshof. Na het ongeval was ze weggereden zonder haar identiteit achter te laten.

Een 44 jarige automobiliste uit Baarle-Hertog parkeerde vanmorgen haar auto op een parkeerplaats van het Dr. Willem Dreeshof. Bij terugkomst bleek dat haar auto was aangereden en beschadigd. Een oplettende getuige had gezien dat de 18 jarige automobiliste tijdens het uitparkeren tegen de auto van de 44 jarige vrouw botste. De Tilburgse reed na de aanrijding direct weg. De 44 jarige bestuurster die op dat moment het parkeerterrein op kwam lopen trachtte de Tilburgse aan te spreken. De 18 jarige vrouw stopte niet waardoor het 44 jarige slachtoffer weg moest springen om een tweede aanrijding te voorkomen.

Auteur: Desiree Brabers