Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Opbrengst golftoernooi (19-06-2007)

Ruim zeventig medici en paramedici uit de regio speelden afgelopen week voor de tweede keer mee in het tweede Medisch Open Golftoernooi Randmeren. Huisartsen,tandartsen, fysiotherapeuten en specialisten uit het ziekenhuis St Jansdal kregen op het golfterrein Dorhout Mees in Biddinhuizen de gelegenheid om elkaar in een sportieve sfeer te ontmoeten. De opbrengst van 3.500 euro werd aangeboden aan de Stichting Vrienden van het St Jansdal. De gift is bestemd voor de patiëntvriendelijke aankleding van de chemo-unit in het ziekenhuis St Jansdal.

In het dagelijkse leven zijn het de (para)medici die hun patiënten wijzen op het belang van een gezonde levensstijl en sport. Nu konden ze zelf het goede voorbeeld geven. Het leek er even op dat een fikse regenbui vlak voor de start roet in het eten ging gooien, maar met een kleine vertraging kon toch van start gegaan worden. Gevorderden speelden de wedstrijd op de 18 holes golfbaan van Dorhout Mees in Biddinghuizen. De beginners kregen een clinic en speelden vervolgens hun wedstrijd op de 9 holes oefenbaan. De dag werd afgesloten met een drankje en buffet.

Persoonlijk contact

De organisatoren Rolf Bont, fysiotherapeut uit Putten, en tandartsen Ties van Dijk uit Putten en Wil Ode uit Harderwijk vinden het jammer, dat velen elkaar in het medische circuit zo slecht kennen. Van Dijk: "Het is allemaal veel grootschaliger geworden. De verwijzing van een patiënt gaat schriftelijk en er wordt telefonisch overlegd met collega's. Persoonlijk contact komt echter altijd ten goede aan de behandeling van een gemeenschappelijke patiënt", legt de enthousiaste tandarts uit. "Een golftoernooi is dan een mooi initiatief om gezondheid, contact en een passend goed doel te combineren". Dankzij sponsoring door de Rabobank Randmeren, Barneveld Schevers ( VVAA ) accountants, belastingconsulents & consultants en het gratis verzorgde drukwerk door Reprocontrol BV uit Nijkerk kon het volledige inschrijfgeld aangeboden worden aan het ziekenhuis St Jansdal.

Chemo-unit

Jos Zoun, oud-directeur van het Harderwijker ziekenhuis en bestuurslid van de Vrienden van het St Jansdal, nam de cheque van 3.500 euro dankbaar in ontvangst. Hij vertelt hoe het initiatief voor de chemo-unit tot stand kwam. "Patiënten met kanker moeten vaak langere tijd in het ziekenhuis blijven voor chemotherapie. Aan de behandeling en apparatuur ontbreekt het niet. Maar een ex-patiënte vond de chemo-unit kil en kaal en maakte een presentatie over haar beleving. Ze wilde de ruimte meer sfeer en warmte geven. Haar voorstel werd het winnende project op het jaarlijkse kwaliteitssymposium van het ziekenhuis", aldus Zoun. Als prijs wordt dit initiatief uitgevoerd. Het project draagt bij aan het "genezend klimaat" binnen het St Jansdal.

Appels en peren

De prijswinnaars kregen een bijzondere prijs, die het gezonde" karakter van de wedstrijd nog eens benadrukte. Ze ontvingen een handgemaakt fruitobject in de vorm van een appel en een peer, gemaakt door Selma Calheira uit Brazilië. In haar atelier van maar liefst 3.000 m' in South Bahia werken meer dan 250 mensen. De kunstenares heeft er voor gekozen om economisch achtergestelde mensen het vakmanschap bij te brengen. Dit zorgde ervoor dat Selma Calheira eerder al werd uitgeroepen tot Vrouw van het jaar in Brazilië.

Prijswinnaars

Winnaars golfwedstrijd:


1e prijs: J.J. Vlot, 2e prijs: E. Bouman, 3e prijs: H. Bergsma

Winnaars clinic:


1e prijs: D. Backelandt, 2e prijs: J. Aalten, 3e prijs: E. Duhen (VVAA)

Autobedrijf Wim Prins uit Nunspeet stelde een Alfa Romeo beschikbaar voor de befaamde "hole-in-one". Helaas kon de auto niet overhandigd worden omdat niemand het golfballetje in één keer in de hole wist te slaan.
Het golftoernooi leverde 3.500 euro op voor de chemo-unit > Meer informatie

---