Gemeente Hilversum

Mijndert Tolk wint Schaap Prijs 2006

19 juni 2007
Op 13 juni werd de heer Mijndert Tolk van voetbalvereniging Altius verrast met de mededeling dat hij winnaar is van de Rinus Schaap Prijs 2006. Als vrijwilliger heeft Mijndert Tolk zich de afgelopen 25 jaren voor de voetbalvereniging ingezet. Sinds 1982 heeft hij onafgebroken bestuursfuncties bekleed. Hij heeft de ledenadministratie bijgehouden en hij was de centrale contactpersoon voor de KNVB. De heer Tolk heeft het verenigingsblad 'Kontakt' vijftien jaar lang verzorgd en bezorgd. Ook zet hij zich, als lid van het bestuur van de Federatie Berestein, in voor de belangen van het sportpark Berestein.

Naast al deze inzet is hij de algemene vraagbaak van de vereniging. Hij helpt leden bij het oplossen van problemen en is daarvoor veel op het sportpark aanwezig en aanspreekbaar. De Rinus Schaap Prijs zal tijdens een feestelijke bijeenkomst bij voetbalvereniging Altius op 5 juli overhandigd worden door Jan Rensen, wethouder Sport.

Met deze jaarlijkse prijs, die in 1991 is ingesteld, drukt de gemeente haar waardering uit aan alle vrijwilligers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Hilversumse sport. In de jury hebben zitting: Cora Westland (voormalig topsportster), Margreet Dijkstra (oud-lid van de Adviesraad voor de Vrije Tijd), Hans Hoefkens van de afdeling Communicatie en Alfred Kok van de Dienst Inwoners.