Gemeente Rotterdam

Het Rotterdamse college wil het sociale klimaat in de stad verbeteren. Daarom is er veel aandacht voor taal, opleiding, werk, armoedebestrijding, zorg en sociale binding. Voor het sociale beleid ontwikkelen we nu een meetinstrument genaamd "Sociale Index". Voor deze index nemen wij binnenkort een enquête af. Daarvoor vragen wij uw medewerking. Wij willen graag weten wat uw mening is over uw buurt en de stad. In juni en juli stellen we vragen aan 2.800 Rotterdammers van 15 jaar en ouder. Met uw medewerking maken we van Rotterdam weer een sociaal sterke stad.

Als u een brief ontvangt over de enquête is het belangrijk dat u zelf de vragen beantwoordt. Bureau Mediad uit Rotterdam neemt het onderzoek telefonisch bij u af. Het kan ook zijn dat er een medewerker bij u langs komt. Na ontvangst van de brief kunt u daarvoor een afspraak maken. Als u de vragen liever telefonisch beantwoordt, kunt u dat eveneens doorgeven.

Als een medewerker van Mediad u benadert, zal hij u vragen stellen over de stad en uw buurt. Wat vind u van uw woonomgeving? Voelt u zich verbonden met de stad? Wat gaat er goed en wat kan er volgens u beter? Als hij u niet benadert, dan hebben er in uw wijk al voldoende mensen meegewerkt aan het onderzoek. U hoeft zelf niets te doen.

Bron: Bestuursdienst, 19-06-2007