Gemeente Geldrop-Mierlo


GELDROP-MIERLO NU EEN ECHTE BVL-GEMEENTE

Afgelopen week was het zo ver: de basisscholen Loeswijk en St. Lucia uit Mierlo ontvingen het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL). Daarmee hebben alle zestien basisscholen in onze gemeente het label behaald. Nu zijn wij een echte BVL-gemeente. We feliciteren alle scholen met deze prestatie!

In 2003 stemde de toenmalige gemeente Geldrop in met deelname aan het BVL-project en werden de benodigde financiën beschikbaar gesteld. In 2004 sloot ook Mierlo zich hierbij aan. Het BVL-project is een initiatief van de provincie, het is gericht op de verbetering van de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd. Het gaat om een aanpak, waarbij scholen, de politie, de gemeente en verkeersveiligheidsorganisaties samenwerken. Het project krijgt financiële ondersteuning van de provincie en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Het is inmiddels bewezen dat de aanpak van het project werkt. Gebleken is namelijk dat kinderen die het hele BVL-traject hebben doorlopen beter inzicht hebben in het verkeer. In 2006 kreeg het project dan ook niet voor niets een Europese prijs, de Child Safety Award.

MARIDA KOCKX
De eerste school die in onze gemeente het label behaalde was basisschool de Ganzebloem. Deze school had een voorbeeldfunctie en de verkeersouder van de school, Marida Kockx, wist als trekker van het project vele andere scholen te motiveren. Het is mede aan haar te danken dat alle scholen in onze gemeente het label hebben behaald!

FEEST
Het feit dat we nu compleet zijn, is alle reden voor een feestje. Na de zomer schrijven we daarom een grote prijsvraag uit, waar alle scholen aan kunnen deelnemen. Er zijn prachtige prijzen te winnen. We verwachten natuurlijk dat alle BVL-scholen hieraan gaan meedoen.

Publicatie 19 juni 2007

Renée Hoekman geeft het BVL aan Daniëla Bogers, verkeersouder van de Luciaschool.
Van links naar rechts: Theo Beks, Hans Dekker van de Loeswijkschool en wethouder Maasakkers.