Gemeente Geldrop-Mierlo


GEMEENTE NEEMT MAATREGELEN TEGEN CROSSERS

Regelmatig ontvangen wij van verontruste inwoners klachten over de overlast die crossers veroorzaken op een mooi stukje Strabrechtseheide aan de Verlengde Sluisstraat in Geldrop. Reden om polshoogte te nemen.

Onderzoek wijst uit dat er in dit natuurgebied inderdaad regelmatig op motoren en quats wordt gecrosst. Dit gebied is hiervoor niet bestemd. Crossen zorgt voor directe overlast voor de omwonenden en wandelaars. De gemeente neemt dan ook een aantal maatregelen om het illegaal crossen tegen te gaan.

MAATREGELEN
Om duidelijk te maken dat het crossen op dit terrein niet is toegestaan, plaatst de gemeente twee verbodsborden die verwijzen naar de wetsartikelen 5.4.1. en 5.4.2. uit de APV. Hierin is vastgelegd dat in dit natuurgebied niet `gecrosst' mag worden. Milieuwachters en de Politie mogen op basis van deze artikelen bekeuringen uitschrijven en gaan dit ook doen. Bovendien gaat de gemeente rondom en op het terrein fysieke maatregelen treffen waardoor het voor crossers moeilijker wordt om nog van dit gebied gebruik te maken.

MEER INFORMATIE
Wilt u meer weten over de gemeentelijke plannen of ziet u in dit gebied nog steeds crossers, laat het ons dan weten. U kunt bellen met Berry Brugman van de afdeling Bestuurszaken en Veiligheid. Hij is te bereiken via telefoonnummer (040) 289 37 72.