Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Staandehoudingen in horecagelegenheid Zuidoost

19/06/2007 - Aanhouding West-Afrikanen
Zaterdagochtend 16 juni zijn 111 West-Afrikanen, in een uitgaansgelegenheid aan de Corridor (Amsterdam Zuidoost), staande gehouden in het kader van de Vreemdelingenwetgeving. Acht arrestanten waren in het bezit van valse of vervalste reisdocumenten en worden eerst strafrechterlijk afgehandeld

Overlastgevers en criminele illegalen
De overige 103 zijn overgebracht naar een cellencomplex en gaan het vreemdelingentraject in. Tijdens deze actie, die rond halfeen plaatsvond, waren ongeveer 250 personen aanwezig in de zaak. De controle, waaraan 80 politiemensen deelnamen, vond plaats tijdens een feest waarbij veel illegale (criminelen) of overlastveroorzakers verwacht werden.

Voorafgaand onderzoek
Uit fraudeonderzoek bleek dat veel personen die zich daarmee bezighouden hun wederrechtelijk verkregen vermogen uitgeven in een horecagelegenheid in Amsterdam-Zuidoost. Aan alle aanwezigen is een flyer uitgedeeld waarin wordt uitgelegd wat de politieactie precies inhoudt. De actie maakt onderdeel uit van een constante reeks 'vreemdelingen-acties' op verschillende doelgroepen van criminele illegalen in de regio Amsterdam-Amstelland.

Voorkomen van overlast
Het doel van de acties is om zoveel mogelijk vreemdelingen, West-Afrikanen, staande te houden die overlast veroorzaken en de openbare orde verstoren en/of criminele activiteiten plegen. Een tweede doelstelling is om fraude tegen te houden en tegen te gaan en om de verantwoordelijken die voor het merendeel illegaal in Nederland verblijven, uit te zetten naar het land van herkomst.

Politie houdt controle

Kijk ook bij

> Uitgaan en de horeca »
> Overlastgebieden »
> Politie Amsterdam-Amstelland »