Gemeente Hengelo

Plannen voormalig Borsthuis aan de Ziekenhuisstraat

Het voormalig Borsthuis aan de Ziekenhuisstraat wordt in de loop van 2007 gesloopt. Plan is om daarvoor in de plaats 13 woningen te ontwikkelen. Om dit te kunnen realiseren is een herziening van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk. Deze herziening is uitgewerkt in het voorontwerp-bestemmingsplan Vooroorlogse Wijken, Ziekenhuisstraat Kievitstraat.

Voorontwerp bestemmingsplan

Het plan gaat uit van de bouw van vrijstaande of geschakelde woningen die aansluiten bij het karakter van de bestaande oude woonbuurt. Binnen het plan worden de Drienerbeekweg en de Drienerbeek doorgetrokken. De beek wordt opengelegd en krijgt een stedelijk karakter met aan twee zijden een kademuur. Tussen de beek en de nieuwe weg ligt een groenstrook van circa 2 meter breed met daarin een nieuwe bomenrij. De bebouwing zal bestaan uit één en twee bouwlagen met kap. Maximaal twee bouwlagen met kap aan de bestaande woonstraten Kievistraat en Ziekenhuisstraat en maximaal één laag met kap aan de doorgetrokken Drienerbeekweg. Het stedenbouwkundig plan is zo opgezet dat er twee parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd kunnen worden. Tevens worden er extra parkeervakken gerealiseerd aan de Kievitstraat en de doorgetrokken Drienerbeekweg.

De vrijkomende kavels worden uitgegeven door de gemeente Hengelo. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de uitgifte wordt vormgegeven. Zodra daar meer duidelijkheid over bestaat informeert de gemeente alle belanghebbenden.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 13 juni 2007 zijn de voorlopige plannen in het voormalig Borsthuis gepresenteerd. Ongeveer 140 mensen, vooral omwonenden, woonden een plenaire presentatie bij over de bestemmingsplanprocedure en de stedenbouwkundige uitgangspunten. Verschillende ambtenaren waren bovendien aanwezig om vragen te beantwoorden. Met name parkeergelegenheid en ruimte voor speeltoestellen waren veelgehoorde aandachtspunten. De gemeente neemt de opmerkingen mee in het verdere planproces.

Reageren kan tot 11 juli

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt nog tot 11 juli ter inzage in de Gemeentewinkel en in het Stadskantoor. In deze periode kunt u uw reactie op het plan geven. Bij vragen kunt u contact opnemen met Antoine Mahler, telefoon (074) 245 9740 van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Verkeer.

Hieronder kunt u de impressies downloaden die tijdens de inloopavond op 13 juni zijn gepresenteerd:

* Klik hier om de schets van de nieuwe situatie te bekijken.
* Klik hier om de plattegrond te bekijken.