Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 19 juni 2007

Nieuwe atlas amfibieën en reptielen, start in Heemstede!

Landschap Noord-Holland gaat in samenwerking met RAVON (Reptielen, Amfibieën, Vissen Onderzoek Nederland) een nieuwe atlas maken over de verspreiding van reptielen en amfibieën in de provincie Noord-Holland. Op 15 juli wordt een start gemaakt voor de omgeving Heemstede. Wil jij hier helpen met het maken van de atlas geef je dan op voor de startbijeenkomst op 15 juli, in het Koetshuis op landgoed Leyduin bij Heemstede.

Noord-Holland is op amfibieën- en reptielen gebied een verrassende provincie. De grootste populatie rugstreeppadden van West-Europa heeft Noord-Holland als leefgebied. Broeihopen van ringslangen zijn te vinden onder de rook van Amsterdam en de zandhagedis in de duinen is internationaal beroemd. Voor de bescherming van reptielen en amfibieën is het belangrijk om over recente verspreidingsgegevens te beschikken. De laatste atlas dateert uit de jaren '80. Tijd voor actualisatie dus!

Voor het verzamelen van gegevens voor deze actualisatie zijn we op zoek naar mensen die amfibieën en reptielen willen gaan inventariseren. Kennis over reptielen en amfibieën en ervaring met inventariseren is niet noodzakelijk. Landschap Noord-Holland en Ravon verzorgen praktische workshops voor het kunnen herkennen van deze kwetsbare dieren.

Op 15 juli starten Landschap Noord-Holland en Ravon met het project en geeft uitleg over het inventariseren van reptielen en amfibieën. Aansluitend wordt er een excursie in het veld gegeven waarbij het geleerde in praktijk wordt gebracht. Locatie: Koetshuis landgoed Leyduin
Adres; Vogelenzangseweg 31a,
Plaats: Vogelenzang, gemeente Bloemendaal
Tijdstip: volgt na opgave.
Parkeren kan op het parkeerterrein naast de voormalige appelschuur vlak bij het spoor, vanaf daar loopt u ongeveer tien minuten naar het koetshuis. Ben je geïnteresseerd en wil je 15 juli komen, geef je dan op bij Landschap Noord-Holland tel: 0251-662244.