Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 19 juni 2007

19 Jun 20071. Kennismakingsbijeenkomst met Drentse colleges van burgemeester en wethouders
Het college van Gedeputeerde staten neemt het initiatief voor het organiseren van een kennismakingsbijeenkomst voor Drentse colleges van burgemeester en wethouders.

2. College wil andere procedure rond aanwijzing Natura 2000-gebieden In een brief aan de minister van Landbouw en Natuur pleit het Drentse college ervoor eerst de consequenties van de aanwijzing in beeld te brengen voordat Natura 2000-gebieden worden aangewezen. Onder recreatie- en agrarische ondernemers heerst bezorgdheid over de gevolgen voor de bedrijfsvoering als gevolg van de aanwijzing van de gebieden. Verder pleiten GS voor het betrekken van ondernemingen in de aan te wijzen gebieden bij het opstellen van beheersplannen.

3. Databeheer grondwater- en bodemgegevens
Het college van Gedeputeerde staten hebben besloten om een databeheersysteem aan te schaffen voor de resultaten van grondwater- en bodemmetingen. Het systeem ondersteunt beleidsmakers. Daarnaast kunnen de gegevens met het systeem op eenvoudige wijze aan derden beschikbaar worden gesteld.

4. Gebiedsopgaven pMJP Landelijk gebied Denthe 2007-2013 Het college van Gedeputeerde staten heeft vandaag kennisgenomen van de gebiedsopgaven 2007 2013 voor het landelijk gebied in Drenthe. De gebiedsopgaven zijn opgesteld door de gebiedscommissies in Drenthe. De vijf gebiedsopgaven bevatten de doelen van rijk, provincie, gemeenten en waterschappen en de maatschappelijke partners in de afzonderlijke gebieden. Ze vormen de basis voor de uitvoering van de projecten.

5. Schriftelijke vragen PvdA over subsidiëring sportevenementen Het college van Gedeputeerde staten hebben in een brief antwoord gegeven op schriftelijke vragen van de fractie van het PvdA over subsidiëring sportevenementen en in afschrift het inhoudelijk en financieel verslag van de gemeente Emmen over het WK Jeugdvoetbal 2005 met de brief meegezonden.

6. Brief ontwikkelingen energiesector
Het college van Gedeputeerde staten hebben provinciale staten een brief gestuurd over recente ontwikkelingen in het energiebeleid. De brief wijst op CO2-uitstoot door de inklinking van veenbodems die in de reductiedoelstellingen van de provincie moeten worden meegenomen. Het college wil daarover in gesprek met de statenleden.

7. Onderzoek naar kansen kommavlinder
Het college van Gedeputeerde staten hebben besloten ruim 12.000 euro bij te dragen aan de opzet van een herstelplan van de kommavlinder. De voor Drenthe kenmerkende kommavlinder is sterk achteruitgegaan en geldt tegenwoordig als bedreigde soort. De Vlinderstichting zal nog dit jaar een rapport opstellen over herstelmaatregelen op kansrijke locaties in Drenthe.
De subsidie voor de Vlinderstichting is toegekend uit het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied.

Eerder genomen besluiten

Bestemmingsplan Valthe
Het college van Gedeputeerde staten hebben het bestemmingsplan Valthe van de gemeente Borger-Odoorn gedeeltelijk goedgekeurd. Het bestemmingsplan is opgesteld om de bestaande situatie van oud- en nieuw Valthe en de Lindenesch van een actueel planologisch kader te voorzien. Goedkeuring is onthouden aan delen van de plankaart waar onvoldoende rekening is gehouden met de eventuele archeologische waarden in het gebied. Daarnaast is goedkeuring onthouden aan een wijzigingsbevoegdheid. GS zijn van mening dat de wijziging van agrarische bouwvlakken naar een bestemming voor wonen aan nadere voorwaarden moet voldoen.

Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap Drentsche Aa Het college van Gedeputeerde staten stemt in met het Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap Drentsche Aa. Content Management Powered by CuteNews

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.