Postbank

Eigen winkelformule in aanvulling op bestaand netwerk Rotterdam eerste in Randstad met Postbank Winkel 19 juni 2007
Amsterdam, 19 juni 2007 -Rotterdam heeft vanaf vandaag als eerste stad in de Randstad een Postbank Winkel. Met de opening van deze winkel is de tweede eigen vestiging van de Postbank een feit. Vorig jaar november opende de eerste Postbank Winkel haar deuren in Nijmegen. In de Postbank Winkel kunnen klanten terecht voor het volledige assortiment van de Postbank, variërend van hypotheken, beleggingsproducten en verzekeringen tot het opnemen en storten van geld. De winkelformule is een aanvulling op het huidige vestigingennetwerk van de Postbank dat bestaat uit Postkantoren, Postagentschappen en Postbank Geldservice.
Bart Schlatmann, lid directie: "In grote steden zoals Rotterdam is het voor de Postbank belangrijk om zichtbaar te zijn in het straatbeeld. De Postbank is in het huidige postkantoor aan de Coolsingel te weinig zichtbaar voor haar klanten. Na Rotterdam zullen we ook in andere steden in de Randstad Postbank Winkels openen. In de Postbank Winkels is de keuze aan de klant: zelf zijn bankzaken regelen, geholpen worden of advies krijgen. De eerste ervaringen met de Postbank Winkel in Nijmegen zijn zeer positief. Uit klantonderzoek blijkt dat onze klanten tevreden zijn. De bezoekers van de Postbank Winkel waarderen de winkel namelijk met een 8,1. Het verkoopresultaat is zo goed als verdubbeld. Voor adviesgevoelige producten is het resultaat zelfs beter. Ook het MKB is enthousiast." De Postbank Winkel vormt de basis voor de formule van de toekomstige bankwinkels van ING. Rotterdam
De Postbank Winkels kennen ruime openingstijden en zijn gevestigd op goed bereikbare locaties. De Postbank Winkel in Rotterdam bevindt zich aan het Stadhuisplein 6. De winkel is van maandag tot en met vrijdag dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. De Postbank Winkel is ingedeeld in drie heldere secties. In de sectie `Zelf' staan internetzuilen en verschillende geldautomaten. Voor vragen of het maken van afspraken kunnen klanten terecht in de sectie `Geholpen'. En voor gesprekken waarbij meer privacy vereist is, zoals een hypotheekadvies, zijn in de sectie `Advies' spreekkamers beschikbaar.

Met de komst van de Postbank Winkel en een eigen winkel van TNT Post in het centrum van Rotterdam zal het nabijgelegen Postkantoor aan de Coolsingel sluiten. De diensten van dit Postkantoor worden overgenomen door de Postbank Winkel aan het Stadhuisplein 6 en de nieuwe winkel van TNT Post op het Weena 296-298.

Alle vestigingen van de Postbank, inclusief de nieuwe winkelformule, worden beheerd door Postkantoren B.V., een joint venture van Postbank N.V. (50%) en TNT Post B.V. (50%). Postkantoren B.V. beheert ook de formules van TNT Post.