Ingezonden persbericht


Persbericht

Interoute en Microsoft OCS maken VoIP net zo eenvoudig als email

Nieuwe dienstverlening slecht de laatste obstakels voor VoIP-gebruik in het bedrijfsleven

London/Amsterdam, 19 juni 2007 --- Interoute, eigenaar van het meest geavanceerde next-generation netwerk van Europa, introduceert een geavanceerde nieuwe ontwikkeling die bedrijfstelefoongesprekken net zo makkelijk en goedkoop maakt als email, zonder de noodzaak voor kostbare nieuwe hardware of complexe integratieproblemen.

De nieuwe dienst heet Interoute One en maakt uniforme communicatie makkelijk uitvoerbaar en uiterst betaalbaar. Daarnaast maakt Interoute One VoIP-telefonie mogelijk in een fractie van de tijd die daar tot nu toe voor stond en is het een bedrijfszekere en veilige dienst.

Dankzij deze vondst van Interoute kunnen bedrijven die gebruik maken van Microsoft Live Communications Server 2005 of Microsoft Office Communications Server 2007 de grootste zakengemeenschap ter wereld vormen, die veilige Instant Messaging (IM) en video gesprekken delen over hun wereldomspannende bedrijfsnetwerken.

Met behulp van het Interoute One platform kunnen bedrijven die unified ommunications software van Microsoft gebruiken met elkaar worden verbonden in een uniform spraaknetwerk zonder verdere infrastructuur.

Eric Swift, Senior Director product management voor de Unified Communications Group van Microsoft, zegt: 'Wij vinden het een genoegen dat bedrijven als Interoute de flexibiliteit van onze unified communications software omhelzen en het gebruik van hun netwerk vereenvoudigen. Dankzij de koppeling met het netwerk van Interoute kunnen organisaties met veel meer mensen rechtstreeks spreken.'

In 10 minuten is de verbinding met het Interoute One platform gelegd - www.interouteone.com - waardoor een directe communicatie tot stand komt met andere bedrijven en het publieke telefoonnetwerk, zonder de noodzaak voor extra hardware, moeilijke integratie of andere dure extra's. De dienst doet zich voor als een 'intelligente brug', zodat bedrijven zich slechts één keer behoeven te registreren bij Interoute One, in plaats van bilaterale overeenkomsten tussen elke individuele onderneming.

Jim Kinsella, CEO van Interoute, zegt: 'We zijn sinds 2006 met Microsoft aan de slag om deze oplossing te ontwikkelen en we zijn er trots op dat die ontwikkeling tot een nieuwe innovatie heeft geleid. Uniforme communicatie is de toekomst van telefonie en wij zijn met ons Europese netwerk in de juiste positie om die belofte waar te maken. Interoute One is de eerste daadwerkelijk veilige bedrijfsVoIP, die snel en makkelijk is te implementeren. Afgezien van de veiligheidsaspecten zijn alle telefoontjes naar de aangesloten gemeenschap gratis. Andere gesprekken zijn uiterst concurrerend geprijsd.'

Interoute One maakt ook veilige roaming mogelijk voor thuiswerkers, waardoor aanzienlijk kan worden bezuinigd op de kosten voor mobiele gesprekken en de medewerkers toch achter hun beeldscherm beschikbaar zijn, waar ze zich ook ter wereld bevinden. Het beschikbaar stellen van één enkel telefoonnummer dat op zoek gaat van desktop naar telefoon, van mobiele telefoon naar om het even welk ander apparaat om de eigenaar te vinden maakt alles wel heel eenvoudig en beheersbaar. De hele dienst kan gemakkelijk worden geregeld via één webpagina.

Technische informatie
Deze oplossing is ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van elke organisatie. Voor bedrijven die geen gebruik maken van Microsoft Live Communications Server 2005 is een alternatieve bureautelefoon (Soft phone) beschikbaar, en SIP trunking is beschikbaar voor die bedrijven die direct aan de eigen PBX-centrale willen koppelen, zonder de kosten en heisa van de eigen installatie te moeten aanpassen. Met Interoute One krijgt men alle voordelen die VoIP met zich meebrengt zonder de gebruikelijke migratiekosten.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 35.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de datacenters van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
020-4210565
maartje@l-dj.nl