Ingezonden persbericht


Rossi fans slaan slag in Assen

MotoGP coureur Valentino Rossi moet z'n slag nog slaan in Assen, maar zijn supporters hebben hun slag inmiddels wel al geslagen. Het immense TT-doek van 10x 5 meter dat aan de A-28 hing met de afbeelding van "il Dottore" is namelijk gestolen.

Hoe moeilijk het geweest is om de immense afbeelding van Valentino Rossi van de TT-trailer te stelen is natuurlijk de vraag. Maar feit is dat het doek met daarop de aankondiging van de 77e A-Style TT Assen is verdwenen. Daarmee lijkt de internationale organisatie "Riders for Health" ook benadeeld te worden.

Het doek van de populaire MotoGP rijder Rossi, zou namelijk na de TT geveild worden, waarbij de opbrengsten ten goede zouden komen aan Riders for Health; De organisatie die in de jaren 80 in Engeland werd opgericht door Barry en Andrea Coleman, de beschermvrouwe is HRH Princess Anne van Engeland. Het is een onafhankelijke, niet-politieke organisatie die zich in Afrika inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg, naar het idee van Randy Mamola en in nauwe samenwerking met de Wereld Gezondheids Organisatie.

De TT-organisatie heeft inmiddels een nieuw doek besteld voor de aankondiging aan de A28 en de veiling voor Riders for Health. Het spreekt voor zich dat de populariteit van Rossi er in dit geval ook voor zorgt, dat de beveiliging op dit gebied wordt aangescherpt.

Van de Waarsenburg toch aan de start 77e A-Style TT Assen

Patrick van de Waarsenburg kan in de 125cc klasse toch mee doen aan de 77e A-Style TT Assen. De 19-jarige Assenaar dankt z'n startbewijs aan de TT-bestuurders Jos Vaessen en Jaap Timmer. Van de Waarsenburg kreeg voor deze editie van A-Style TT Assen, geen zogenaamde Wild Card van de landelijke motorsportbond KNMV. Deze 'toegangkaartjes' voor de coureurs om mee te doen aan het grootste eendaagse sportevenement van Nederland, werden andere coureurs toebedeeld. Iets waar het bestuur van het TT circuit Assen geen invloed op heeft. Omdat van de Waarsenburg vorig jaar tijdens de 76e Dutch TT een goede indruk achterliet en bovendien een kind van de streek is, informeerden Vaessen en Timmer naar andere mogelijkheden voor een startbewijs. Die werd gevonden in samenspraak met de IRTA. De vereniging van raceteams was bereid een eenmalige Grand Prix licentie af te geven voor de jonge Assenaar. Toen de hoogste baas van Dorna, Carmelo Ezpeleta het licht op groen zette, was de deelname van Patrick van de Waarsenburg een feit.

****************