Ingezonden persbericht


Unisys lanceert SOA voor ClearPath

Best Practice Oplossing voor Service Oriented Architecture

Gestructureerde benadering levert snelle SOA-ondersteuning voor strategische businessapplicaties van mainframe klanten

Schiphol-Rijk, 19 juni 2007 - De Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft vandaag Unisys SOA voor ClearPath aangekondigd, een nieuwe methodologie, dienstenportefeuille en een suite met tools om mainframe-applicaties geschikt te maken voor integratie in een service oriented architecture (SOA). Deze oplossing stelt klanten van Unisys ClearPath-bedrijfsservers in staat om hun strategische toepassingen snel te transformeren. Dit helpt hen om de zakelijke voordelen van een SOA-strategie te verwezenlijken terwijl ze profiteren van hun investeringen in ClearPath-applicaties.

Met de SOA voor ClearPath-oplossing evalueert Unisys samen met klanten hun applicatieportefeuille en helpt hen om beslissingen te nemen over de verdere ontwikkeling van hun mainframe-applicaties tot een SOA. Dit proces wordt ondersteund door referentiemodellen die gebaseerd zijn op best practice. Aangepast om te voldoen aan de specifieke vereisten van de klant helpen deze modellen om de transformatie van hun strategische applicaties te versnellen.

SOA voor ClearPath is gebaseerd op de Unisys 3D Visible Enterprise (3D-VE)-benadering die strategische bedrijfsdoelstellingen in lijn brengt met de IT-infrastructuur. Unisys 3D-VE , als toegepast in SOA voor ClearPath, geeft klanten inzicht in de bedrijfsprocessen en de kennis die aanwezig is in hun bestaande applicaties. Dit stelt hen in staat om hun bedrijfs- en IT-infrastructuur onder te brengen in een model dat hen de potentiële resultaten laat zien van verschillende transformatiebenaderingen voordat ze beslissen welke in te zetten.

"Net als alle andere zakelijke klanten worden Unisys ClearPath klanten in toenemende mate uitgedaagd om extra waarde te creëren met bestaande bedrijfsapplicaties zonder de inkomsten in gevaar te brengen die door die applicaties worden gegenereerd," aldus Bill Maclean, vicepresident en general manager, ClearPath-programma's, Unisys. "SOA for ClearPath stelt onze klanten in staat om hun applicatie-infrastructuur op een gedisciplineerde wijze te transformeren waarbij zij hun voordeel kunnen doen met de SOA-mogelijkheden terwijl ze verder bouwen op de inherente economische waarde van hun langetermijn strategische applicaties."

Door SOA voor ClearPath te gebruiken, kunnen klanten van Unisys kiezen uit een groot aanbod aan best-practice opties voor het behouden en uitbreiden van hun applicaties in een SOA-omgeving - of ze nu gewoon de applicaties op het originele platform willen stroomlijnen of bestaande applicatiefuncties integreren om ze beschikbaar te maken als zakelijke dienstverlening.

Deze flexibele benadering biedt meerdere voordelen. Klanten kunnen met SOA hun concurrentiepositie verbeteren, nieuwe bedrijfsdoelstellingen en -processen integreren en de efficiëntie van hun operaties verbeteren door bestaande en nieuwe applicaties naast elkaar te gebruiken. Ze kunnen tevens de kosten reduceren van het in bedrijf hebben en het onderhoud van applicaties en toekomstige investeringen op aanvullende innovaties richten.

"Unisys heeft de snelheid waarmee klanten hun voordeel kunnen doen met SOA aanmerkelijk verhoogd," zegt Stephen Maysonave, chairman, president en CEO van Relativity Technologies Inc., een vooraanstaand aanbieder van moderniseringsoplossingen voor ondernemingsapplicaties. "Als partner van Unisys, hebben wij nauw samengewerkt met veel Unisys ClearPath-klanten op basis van onze Relativity Technologies Modernization Workbench(TM). Wij hebben gemerkt dat het nieuwe SOA voor ClearPath-aanbod voortbouwt op de stevige basis van de Unisys 3D-VE-benadering, die extra dimensies biedt voor efficiëntie en precisie bij het voorbereiden van de integratie van ClearPath-applicaties in een ondernemingsbrede SOA.”

SOA voor ClearPath stelt klanten tevens in staat om te profiteren van Unisys OS 2200 en MCP-bedrijfsomgevingen, inclusief de nieuwe software en platform releases, recentelijk aangekondigd voor ClearPath-systemen. Deze capaciteitsuitbreiding maakt de creatie mogelijk van SOA-omgevingen met een transparante interoperabiliteit tussen bestaande en nieuwe getransformeerde applicatieonderdelen.

Onderzoeksrapport benadrukt opnieuw de waarde van SOA

Tegelijkertijd met de aankondiging van SOA voor ClearPath heeft Unisys een onderzoeksrapport gepubliceerd waarvoor zij opdracht had gegeven en dat werd uitgevoerd door Forrester Consulting, "Leveraging Legacy: The Fast Track to SOA." Gebaseerd op interviews met 20 IT-executives in Noord-Amerika en Europa, toont het rapport hoe organisaties door "het gebruik van incrementele ontwikkelings- en leveringsstrategieën en het vermijden van 'big-bang' investeringen, hun mainframe assets kunnen blijven gebruiken en een sterke businesswaarde kunnen realiseren terwijl zij zich ontwikkelen uit de architectuur van gisteren tot de op SOA gebaseerde principes van morgen."

De studie volgt op de ontdekking van Forrester, in apart onderzoek, dat 39 procent van de Noord-Amerikaanse en Europese ondernemingen momenteel bezig is om SOA te implementeren, terwijl verwacht wordt dat dit marktaandeel zal toenemen tot 60 procent aan het eind van 2007. (Randy Heffner, "Planned SOA Usage Grows Faster Than Actual SOA Usage," 28 februari, 2007.)

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructureen en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Wij creëren meer stabiele organisaties door het bieden van inzicht in de bedrijfsprocessen van de klant. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering wordt gedaan. Bezoek voor meer informatie www.unisys.com.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.