Time : 17:02:46
Date : 19 June 2007
Sender Name: fieldcommunication/Urbancommunication

Vlaamse Schoonste Boerinnen ruilen eigen erf even in voor een photoshoot aan Turkse Rivièra

De drie Schoonste Boerinnen van Vlaanderen keren vandaag terug uit Antalya (Turkije) waar ze net een exclusieve photo shoot achter de rug hebben. Deze trip was een van de prijzen die ze wonnen met de jongste Verkiezing van de Schoonste Boerin. Het programma bestond uit een professionele photo shoot onder leiding van de Gentse fotografe Ine Dehandshutter ( www.matuvu.nu ). Daarnaast was er uiteraard ook tijd voor ontspanning en cultuur in en rond de Turkse havenstad Antalya.

Tijdens het bezoek aan de stad kregen de boerinnen-fotomodellen veel bekijks. Het enthousiasme van plaatselijke pers en de bevolking groeide nog toen ze begrepen dat deze dames in het dagelijkse leven boerinnen waren en niet zomaar "Missen". Landbouw is in Turkije nog zeer belangrijke economische sector, maar ze heeft er vooral een traditioneel imago.

Het resultaat van de photo-shoot zelf zal binnenkort te bewonderen zijn in de communicatie van John Deere, hoofdsponsor van dit event. De dames showden voor de camera de bijzonder hippe nieuwe kledingcollectie van het gekende tractorenmerk.

Dankzij de voorbije verkiezing hadden de dames nog weinig camerangst. Ilse Van Havere, Schoonste Boerin 2007-2008: "Door de vele fotografen en cameraploegen die we tijdens en na het verkiezingsgebeuren ontmoetten, weten we intussen wel hoe we het best 'plakken' op een foto of op video. Wij zijn niet anders dan de andere vrouwen, hoor! Ook wij willen ons van onze mooiste kant laten zien! Of ik mijn job tussen de salade zou willen omruilen? Neen hoor! Deze photo shoot en de hele setting hier is bijzonder leuk, maar het dagelijks managen van mijn eigen bedrijf geeft mij nog meer voldoening."

De Vlaamse boerinnen genoten ook van het luxe-verwenleventje buiten het shooten. Kathleen Hens, winnares publieksprijs: "Het is hier zalig in de zon, eventjes ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Straks gaan we nog waterskiën en daarna staat er para-sailing op het programma. Vanavond zetten we dan nog een stapje in de wereld (lacht)... Als je zoals ons van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezig bent (n.v.d.r. Kathleen runt een eigen varkensbedrijf en is daarnaast ook actief als vertegenwoordigster bij een mengvoederbedrijf ) dan is dit hier het het paradijs... voor eventjes maar, want het klinkt cliché, maar ik zou mijn "varkens" toch niet kunnen missen, hoor " (lacht weer).