Ingezonden persbericht


VOEL JE WEER KIND MET EA PLAYGROUND, IN ONTWIKKELING BIJ EA CANADA

Gloednieuw spel rondom een speeltuin met al je favoriete spelletjes

Schiphol-Rijk - 19 juni 2007 - Regen of zonneschijn, niets kan de pret stoppen! Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat EA Canada bezig is met de ontwikkeling van EA Playground(TM), een gloednieuw spel voor de Wii(TM) en Nintendo DS(TM). EA Playground, dat dit najaar zal uitkomen, voert je terug naar de opwinding en nostalgie van de buurtspeeltuin in een interactief spelgebied met spannende activiteiten voor kinderen en het kind in iedereen.

"Jong, oud, man of vrouw, EA Playground spreekt tot ieders verbeelding", aldus Dave McCarthy, uitvoerend producent. "EA Playground brengt je naar een fantasiespeeltuin, boordevol boeiende personages, verbluffende gameplay en allerlei unieke verzamelobjecten. Kinderen kunnen lekker thuis in hun eigen speeltuin spelen en ouders of zelfs grootouders kunnen de spanning van hun kindertijd opnieuw beleven."

EA Playground biedt spelletjes waarmee iedereen meteen aan de slag kan, dankzij de unieke besturingstechnieken van de Wii en de Nintendo DS. Zwaai de Wii-afstandsbediening en versla iedereen met tetherball, blaas in de microfoon van de Nintento DS om vuurballen te spuwen of vecht tegen je vrienden en familie in trefbal. Elk spel geeft een eigen draai aan de besturing bij deze ultieme partygame voor alle leeftijden.

In EA Playground hoef je niet met vrienden of familie te spelen om plezier te hebben. Je kunt ook de speeltuin op eigen houtje verkennen. Bezoek verschillende locaties, speel nieuwe activiteiten, ontmoet bijzondere personages in het spel en verzamel beloningen en stickers om je vaardigheden uit te breiden.

EA Playground wordt toegevoegd aan de entertainmentreeks die in ontwikkeling is bij de drie Canadese studio's van EA's, waaronder de nieuwe Skate van EA Black Box en Army of Two(TM) en Boogie(TM) van EA Montreal.

EA Canada heeft een wereldwijde reputatie voor kwaliteit en innovatie opgebouwd met kaskrakers zoals FIFA Soccer, NHL®, NBA LIVE en EA SPORTS Fight Night. EA Canada is tevens de belangrijkste ontwikkelstudio van EA voor de Wii, Nintendo DS, en PSP® (PlayStation®Portable). Daarnaast heeft EA Canada in 2006 onder andere ook Medal of Honor Heroes(TM) (PSP), The Sims(TM) 2 Pets (PSP), POGO(TM) Island (Nintendo DS), en Madden NFL 07 (Wii) ontwikkeld.

EA Playground is nog niet beoordeeld door de ESRB in Noord-Amerika of de PEGI in Europa.

###

Info over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, gsm-apparaten, en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS, EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. Ga voor meer informatie over de producten van EA naar www.electronicarts.nl.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, EA Playground, Army of Two, Boogie, Medal of Honor Heroes, en The Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Wii en Nintendo DS zijn handelsmerken van Nintendo. "PlayStation" and "PSP" zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment. FIFA, NHL, NBA, Madden, en NFL zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaren en worden gebruikt met toestemming. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl