Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 196 AW
Datum: 19 juni 2007

Provinciale Bijdrageregeling Fietsverkeer 2007

Subsidie voor zes gemeentelijke fietsprojecten

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de verdeling van gelden uit de Stimuleringsregeling Fietsverkeer. Een bedrag van 630.000 euro wordt verdeeld over zes gemeentelijke initiatieven, ter bevordering van woon-werk fietsverkeer en ketenmobiliteit. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het Provinciaal Verkeer- en Vervoerplan 2006.

Per brief zijn alle Friese gemeenten uitgenodigd projecten aan te melden voor deze regeling. De aanmeldingen zijn door de provincie beoordeeld op de bijdrage die ze leveren aan de gestelde doelen, namelijk; . het stimuleren van fietsgebruik van en naar economische centra; . het stimuleren van fietsgebruik in combinatie met andere vervoerswijzen zoals trein/bus (ketenmobiliteit); . het op orde brengen van de inrichting van hoofdfietsroutes en fietssnelwegen uit het PVVP 2006 conform de gestelde eisen.

De beoordeling heeft geleid tot een selectie van zes projecten in zes gemeenten, die variëren van het realiseren van een voorziening voor ontsluiting van fietsers tot het aanleggen van fietsstroken.

---- --