Ingezonden persbericht


Persbericht, Wijdenes 19 juni 2007

Poëzieroute wegens groot succes verlengd

Op 26 mei is de fiets- en wandelroute langs poëzie objecten in Wijdenes en Oosterleek van start gegaan. Wegens groot succes is besloten de route te verlengen tot en met 17 augustus.

'Het gedicht verbeeld' weer terug in Wijdenes en Oosterleek Na een aantal jaren van afwezigheid is er weer een cultureel landschapsproject in West Friesland geopend. Gedurende 2,5 maand kan er genoten worden van hedendaagse poëzie van Noord-Hollandse dichters; een ontdekkingstocht langs ruimtelijke objecten waarin op verrassende wijze de gedichten zijn vormgegeven. De verbeelding van de dichtregels maakt de poëzie inzichtelijk voor een breed publiek. Het prikkelt de toeschouwer zich te verdiepen in tekst en beeld en met andere ogen naar het landschap te kijken.

De dichters die aan het project meewerken zijn: Robert Anker, Maria Barnas, Jacob Groot, René Huigen, Jos Jägers, Maarten van Roozendaal, Menno Wigman, en Joost Zwagerman.

Regels op het land - het land aan regels
Het gekozen thema voor dit jaar, 'Regels op het land - het land aan regels', impliceert een onderzoek naar regels of lijnen, in het landschap en in de taal. Het kan ook het ontbreken of het doorbreken van regels inhouden. Willen we ons conformeren aan die regels of stellen we ze ter discussie? Met een onconventionele blik, soms recalcitrant, vaak met humor, worden de regels van land, mens en dichtkunst onder de loep genomen.

In de selectie van de gedichten zal men dus niet zozeer een lofdicht op het landschap aantreffen als wel een analyse van waarneming en gevoelens. De dichter stelt het vraagstuk aan de orde, de vormgever verbeeldt zijn visie daarop. Het is uiteindelijk aan de toeschouwer zich een oordeel te vormen.

Route
'Regels op het land - het land aan regels' is voor jong en oud en kan van 26 mei tot en met 17 augustus iedere dag worden gefietst, geskeelerd, gelopen of voor minder validen worden gereden. De route start bij de Spar in Wijdenes en is gepland langs diverse horecagelegenheden. De bijbehorende catalogus met gedichten en plattegrond is verkrijgbaar bij de Spar, diverse horecagelegenheden en de boekhandels in Hoorn. Fietsen kunnen worden gehuurd bij de firma Dekker.

Joke van Leeuwen
Op 1 juli zal Joke van Leeuwen van 14.00-17.00 uur een optreden verzorgen in het kerkje van Oosterleek. Speciaal voor de basisschool kinderen, met het accent op groep 4 tot en met 8.

Praktische info
Voor programma, activiteiten, aanvullende informatie, kijk op www.slootwerk.nl Heel graag willen wij de route met u fietsen en als u de catalogus of beeldmateriaal wilt ontvangen, bel met Stichting Slootwerk, Carolijn Lentz 06-29516419

---- --