Time : 18:12:38
Date : 19 June 2007
Sender Name: Bel.

Min. Volksgezondheid dreigt met proces tegen RookStop Goeroe

Eric Eraly, die in Vlaanderen en Nederland bekend is als De Stoppen-Met-Roken-Goeroe is met stomheid geslagen; het Ministerie van Volksgezondheid dreigt hem een proces aan te doen omdat ...hij mensen zou aanzetten tot roken! Hij riskeert een boete van ¤55,000.

Aanleiding tot deze actie van Volksgezondheid is de ludieke affiche-campagne die de RookStop goeroe onlangs lanceerde in grote Vlaamse steden zoals Hasselt, Antwerpen, Leuven, Kortrijk en Oostende. U hebt ze waarschijnlijk wel opgemerkt, gigantische affiches die sterk lijken op een pakje Marlboro. In plaats van echter het sigarettenmerk te vermelden, vermeldt de affiche "IkStopMetRoken.com" plus informatie over de RookStop cursus.

Paul Van den Meerssche, hoofd van de tabakscontroledienst, beweert dat dergelijke affiches mensen en vooral jongeren kunnen aanzetten tot roken.

Eraly snapt het niet : " Dat Philip Morris mij een proces zou aandoen, zou ik nog kunnen begrijpen maar Volksgezondheid?! Hoe kan ik nu iemand aansporen tot roken, de slagzin luidt : IkStopMetRoken.com, hetgeen verwijst naar de website waar mensen juist alle informatie vinden om te stoppen met roken!"

Eraly heeft 14 dagen de tijd om de zaak te bekijken. Hij heeft ondertussen zijn advokaat ingeschakeld en hij hoopt dat Volksgezondheid zijn gezond verstand zal gebruiken. Eraly hoopt dat er een "leuke" oplossing uit de bus komt waarbij de rokers die wensen te stoppen de winnaars zijn.

"Ze beloofden mij misschien subsidies omdat ik aan tabakspreventie doe" op voorwaarde dat ik stop met mijn affiches.

Meer info via
www.IkStopMetRoken.com

Eric Eraly
GSM: +32 475 27 65 91

URL: http://www.IkStopMetRoken.com
http://www.gemakkelijkstoppen.com