Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 19 juni 2007 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 12 juni 2007

2. BEZ-BC Intrekking van tweetal verordeningen. 1. de raad voorstellen 2 verordeningen in te trekken; Akkoord. 2. kennisnemen van planning deregulering modelverordeningen VNG alsmede de 25%- reductiedoelstelling vermindering administratieve lasten in het Bestuursakkoord rijk en gemeenten van 4-6-2007;


3. OSZ-FIN Junicirculaire 2007 Voor kennisgeving aannemen. Akkoord.
4. PBZ-BW Uitspraak Raad van State inzake plan Kennisnemen van uitspraak en ter kennis brengen van de Akkoord. Sint-Oedenrode Zuid. raad.
5. PBZ-BW Planologische vrijstelling art. 19 lid 2 1. vrijstelling ex art. 19 lid 2 van het bestemmingsplan Akkoord. appartementengebouw en aanleg weg. verlenen ivm het realiseren van een appartementengebouw hoek De Quaystraat/Den Uijlstraat; 2. vrijstelling ex art. 19 lid 2 van het bestemmingsplan verlenen ivm het realiseren van een openbare weg (De Geerstraat)


6. PBZ-BW Verzoek bouw bedrijfsruimte voor het Medewerking verlenen aan het verzoek en betrokkene Akkoord. fokken van knaagdieren aan het adres uitnodigen voor het indienen van een schetsplan. T.z.t. de Oude Koevering 4 vrv mevr. Gooiker- voorbereidingsbescherming van het bouwblok halen voor Vogels. dit bouwplan.
7. PBZ-BW Verzoek om bestemmingsplanwijziging Medewerking verlenen aan de bouw van een woning aan Akkoord. Past. Smitsstraat 78. de Past. Smitsstraat ongenummerd, mits wordt aangetoond dat de milieuhygiënische aspecten geen belemmering vormen voor de voorgenomen ontwikkeling.
8. PBZ-BW Principe verzoek bouwkavel Kleine 1. medewerking verlenen aan de ruimtelijke procedure Akkoord. Heisteeg 7. tbv de vestiging van een bouwkavel aan de Kleine Heisteeg 7; 2. aanvrager dient aan te tonen dat de milieuhygiënische aspecten geen belemmering vormen voor de

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 19 juni 2007 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. voorgenomen ontwikkeling.


9. PBZ-BW Verkoop strook grond Ollandseweg Instemmen met verkoop van een strook grond voor Akkoord. 91A. Ollandseweg 91A.
10. PBZ-BW Toewijzingsregels "De Rooise Zoom". Dhr. van Heesch niet als starter aanmerken voor het plan Akkoord. "De Rooise Zoom".
11. PBZ-BW Verhuur grond tbv apparatuur Vodafone. Instemmen met de verhuur van grond onder voorwaarden. Akkoord.
12. PBZ-WIZ Aanpak problematische 1. instemmen met een integrale aanpak van Akkoord. schuldensituaties. "problematiesche" schulden voor inwoners uit Sint- Oedenrode en de werkzaamheden die hieraan verbonden zijn uitbesteden; 2. voor de uitvoering een samenwerkingsovereenkomst integrale schuldhulpverlening aangaan met het Inkomensondersteuningsloket van de dienst Werk, Inkomen, Zorg van de gemeente Eindhoven; 3. uitwerking samenwerkingsovereenkomst mandateren aan afd. PBZ/WIZ onder voorwaarden dat;
- voorlichting tbv inwoners uit Sint-Oedenrode voldoende, regelmatig en op meerdere manieren aandacht krijgt;
- de samenwerkingsovereenkomst 2x per jaar wordt geëvalueerd;
- de uitvoeringslasten tbv een te ramen aantal van 15 trajecten, te bepalen op max. 21.000,-- per jaar, met de aantekening dat bij dreigende overschrijding van het budget hiervan tijdig melding wordt gemaakt;
- redelijke afspraken worden gemaakt inzake de vorwaarden tav voortijdige opzegging van de samenwerkingsovereenkomst.


13. SLZ-EVO Renovatie speelvoorzieningen. 1. renovatie van de speelvoorzieningen gunnen aan Akkoord. Houtplezier te Coevorden; 2. daarbij kiezen voor het door hen aangedragen alternatief ad 122.332,-- 3. de kosten ten laste brengen van (restant)krediet en de voor 2007 beschikbare middelen in de algemene dienst.


14. SLZ-EVO Samen Ondernemen in Rooi. 1. instemmen met projectaanpak van "Samen Akkoord. Ondernemen in Rooi" fase 2; 2. in principe instemmen met kostenverdeling van "Samen ondernemen in Rooi" fase 2;

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 19 juni 2007 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. 3. instemmen met ingediende AUB-aanvraag voor beveiliging bedrijventerrein.


15. SLZ-IG Reconstructie en herinrichting Het reconstructie- en herinrichtingsplan voor de Akkoord. Hoogstraat. Hoogstraat vaststellen.
16. SLZ-IG Invalidenparkeerplaatsen achter De eigenlijke voorziene invalidenparkeerplaatsen direct Akkoord. Rabobank. achter de Rabobank 15 meter verleggen naar aangegeven locatie.
17. BEZ-BV Crisis communicatie. 1. vaststellen regionaal crisiscommunicatieplan en dit Akkoord. plan per 1-7-2007 in werking laten treden; 2. het regionaal crisiscommunicatieplan ter inzage leggen voor raad.


18. PBZ-BW Verzoek splitsing kavel Lindendijk 14. Geen medewerking verlenen aan het verzoek om Akkoord. woningsplitsing.
19. PBZ-BW Goedkeuring bestemmingsplan Centrum, Besluit voor kennisgeving aannemen en ter kennis Akkoord. Herziening 2006. brengen van de raad.
20. PBZ-WIZ Rapport Inspectie Werk en Inkomen Kennisnemen van het rapport en de conclusies. Akkoord. inzake de uitvoering Wet Sociale
Werkvoorziening 2005.

21. PBZ-WIZ Jaarrekening 2006 GGD Hart voor Instemmen met de jaarrekening. Akkoord. Brabant.

22. PBZ-WIZ Aanwending gemeentelijke middelen 1. instemmen met de regionale aanwending van de Akkoord. voor OGGZ collectieve preventie. gemeentelijke middelen voor collectieve preventie OGGZ voor het jaar 2007; 2. voor het jaar 2007 de subsidiebeschikkingen vaststellen.


23. SLZ-EVO Mountainbikeroutes. 1. een bijdrage van 6.000,-- toekennen tlv regionaal Akkoord. werkbudget recreatie, tbv de realisering van een mountainbikeroutenetwerk in de Meierij; 2. toestemming verlenen om in onze gemeente mountainbikeroutes aan te leggen en te bewegwijzeren conform voorstel.