Nederlands Uitgeversverbond

Consumentenonderzoek Boekenvak

Minisymposium Groep Algemene Uitgevers (GAU)

Voor iedereen die in het boekenvak actief is en belangstelling heeft voor de multimediale ontwikkelingen en de daarmee samenhangende rechtenkwesties organiseert de Commissie Auteursrecht van de GAU de bijeenkomst

Het multimediale boek en de auteursrechtelijke aspecten

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 juni aanstaande te Artis (ontvangst 13.30 uur, aanvang 14.00 uur). Dagvoorzitter is Bram Wolthoorn, tevens voorzitter van de Commissie Auteursrecht van de GAU. Onder zijn leiding zal een interessant programma worden afgewerkt.


* Sander van Kempen (Pinion, onderdeel van NDC/VBK), vertelt over nieuwe business modellen voor e-books; Michel Frequin (NUV) wijst op de contractuele aspecten van elektronisch uitgeven.


* Maurits Rubinstein spreekt over de exploitatie van het luisterboek; Erik Timmermans (GAU) gaat in op het regelen van rechten met auteurs, Buma/Stemra en Dedicon.


* Michiel de Rooij (als algemeen directeur / producent van van BosBros Film TV Productions o.m. verantwoordelijk voor de boekverfilmingen van Abeltje, Minoes en binnenkort Hoe overleef ik mijzelf), geeft een producentenvisie op verfilmingcontracten met uitgevers; Fiona Vening (NUV) presenteert een nieuw concept voorbeeldcontract voor de verfilming van boeken.

Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Inschrijving voor de bijeenkomst is nog steeds mogelijk. Ook collegas voor wie de bijeenkomst nuttig is, kunnen zich inschrijven of worden ingeschreven. De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor NUV-leden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijving is wel verplicht. In verband met de organisatie wordt u verzocht dit zo snel mogelijk te doen.

U kunt zich inschrijven via onderstaand aanmeldingsformulier of per e-mail bij

Datum: dinsdag 19 juni 2007
Locatie: Artis party- en congrescentrum - Koningszaal, Plantage Middenlaan 41a- 43, AMSTERDAM
Aanvang: 14.00 uur, ontvangst 13.30 uur