Anoniem solliciteren onzalig plan


DEN HAAG, 20070619 -- Op de werkvloer gaat het om competenties, motivatie en arbeidsproductiviteit. Het gaat er niet om jezelf zo goed mogelijk te verkopen, en slinkse trucs toe te passen zoals anonieme sollicitaties, aldus de allochtonen vacature portal vacaturevijver.nl. Vacaturevijver.nl (www.vacaturevijver.nl) pleit daarom voor praktijksollicitaties in de vorm van stages.

Door werkzoekenden stage te laten lopen kan veel beter worden ingeschat hoe competent en passend de werknemer voor een werkgever is dan in een sollicitatiegesprek. Tijdens de werkstage komt aan het licht welke competenties eventueel nog ontwikkeld moeten worden. Voor werkgevers is dit proces tijdrovend, maar de economische baten wegen op tegen de begeleidingskosten.

Uitkeringsinstanties zouden hun geld aan begeleiding van lerend werken moeten besteden, aan werkgevers in plaats van aan intermediairs. De uitkeringsinstanties dienen de begeleidingskosten die de werkgevers maken te compenseren. Werkgevers zijn beter in staat competenties en eventuele tekortkomingen van werknemers in kaart te brengen dan sollicitatietrainers en werkconsulenten. Op deze manier wordt de tijd van werkzoekenden producerend, ervaringsvergrotend en lerend doorgebracht. Men moet het paradigma "door middel van een sollicitatiegesprek beoordeel je het beste of werknemer en werkgever met elkaar in zee moeten gaan" durven los te laten.

Vacaturevijver.nl wil een schakel zijn op de arbeidsmarkt, werkgevers en allochtone kandidaten matchen. Bij vacaturevijver.nl geloven wij in competenties, vraag en aanbod en gelijke kansen voor iedereen. De vrijwilligers van vacaturevijver.nl staan door hun verschillende achtergronden dicht bij de doelgroep. Ze beschikken over didactische en trainer-coach kwaliteiten en ondernemingservaring. Vacaturevijver.nl biedt hiermee belangrijke toegevoegde waarde in het gericht adviseren over competenties en het matchen van vraag en aanbod.

Werkgevers en allochtone kandidaten kunnen naar beider tevredenheid met elkaar samenwerken, in alle openheid, zonder anonimiteit, met wederzijds vertrouwen.





vacaturevijver.nl