Mediamarktplaats.nl voegt PayPal van eBay toe als betaalmethode


AMSTERDAM, 20070619 -- Mediamarktplaats.nl, het eerste online mediabureau van Nederland, biedt adverteerders nu de mogelijkheid om af te rekenen via PayPal van eBay. Door deze service aan te bieden heeft Mediamarktplaats een belangrijke stap gezet in de vereenvoudiging van de handel in allerlei advertentieruimte. Zowel de adverteerders als de aanbieders van mediaruimte zijn gebaat bij deze verbetering.

Mediamarktplaats.nl streeft naar een eenvoudige methode van media inkopen of verkopen zonder de tussenkomst van een traditioneel mediabureau. Dit jaar alleen al groeide het online mediabureau tot ruim 12.400 geregistreerde adverteerders, voornamelijk uit het MKB.

De voordelen voor adverteerders zijn legio. Omdat inmiddels 450 aanbieders van mediaruimte zaken doen op deze online marktplaats, is het vinden van ruimte en de daarbij behorende kosten kinderspel geworden. Zo kunnen aanbieders van mediaruimte `last minute' tegen sterk gereduceerde tarieven advertentieruimte aanbieden. Wanneer een geregistreerd gebruiker aangeeft graag gebruik te maken van deze `last minute' aanbieding wordt hij hiervan in kennis gesteld. Hier hebben beide partijen baat bij. Een ander voordeel voor de gebruikers is de keuzevrijheid in mediamogelijkheden. Er kan nu sneller, goedkoper en meer doelgericht worden geadverteerd.

Betalen kan vanaf nu ook gedaan worden met een bestaand PayPal-account waar veel bedrijven of personen al mee werken. De betaalwijze via iDeal bestond al langer op de site.

Het doel van Mediamarktplaats.nl is om nog meer eenvoud en transparantie aan te brengen rondom deze materie. Momenteel wordt gewerkt aan de mogelijkheid om via een nieuw koppelsysteem een opdracht direct in het boekingsysteem van een exploitant te zetten. De efficiëntie neemt hierdoor enorm toe, wat de totale kosten natuurlijk ten goede komt.

Indien u vragen heeft over dit onderwerp, kunt u mailen naar pers@mediamarktplaats.nl