Discussiebijeenkomst: Het Web is al bij 2.0, maar is de beveiliging al verder dan 1.2?

Beste redacteur,

De term Web 2.0 wordt momenteel te pas en te onpas gebruikt. Web 2.0 wordt onder andere geassocieerd met directe interactie tussen gebruikers onderling, met user generated content, social networking sites als Hyves, Sugababes en Schoolbank, maar ook met een fenomeen als Second Life.

Grote online gemeenschappen van mensen trekken als vanzelfsprekend ook weer de nodige criminele elementen aan. Hoe zit het met de beveiliging van dergelijke Web 2.0 omgevingen? Wat zijn de risico's van het breed uitmeten van hobby's en persoonlijke voorkeuren. Hoe weet ik dat iemand ook is wie hij zegt dat hij is? Wie bewaart mijn persoonlijke gegevens? En hoe voorkom ik dat kinderen nietsvermoedend alles prijs geven?

Nieuwe omgevingen vragen om nieuwe afspraken en maatregelen. Om op een rij te zetten wat Web 2.0 nu inhoudt en waar de beveiligings-issues spelen, organiseert Whizpr op dinsdagochtend 19 juni een rondetafeldiscussie in Vak ZUID in Amsterdam.

Deelnemers aan deze discussie zijn:

- Michel Hendriks van Sugababes, profielensite met ruim een miljoen ingeschreven jongeren
- Bamber Delver van de stichting De Kinderconsument
- Marc Schoutens van Mobillion, leverancier van user generated content-omgevingen
- Henk van der Heijden van Comsec, consultancy op het gebied van internetbeveiliging
- Jan Leeflang van beveiligingsbedrijf Aladdin

Graag nodigen we je uit aan te schuiven bij deze discussie. De ochtend begint om 10.00 uur en eindigt met een lunch (rond 13.00 uur). Je kunt je aanmelden door te mailen naar erik(at)whizpr.nl of via 0317 410 483. Je krijgt dan een bevestiging met routebeschrijving.

Graag tot ziens op 19 juni!

Vriendelijke groeten,

Yvon Reitsma en Erik van de Nadort
Whizpr