De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

PERRY FARRELL'S SATELLITE PARTY
Frontman Jane's Addiction presenteert nieuwe band

Melkweg ( dinsdag 19 juni ( 20.30 uur ( E 29,00 + lidm.

Er zijn mensen die trends volgen en mensen die trends zetten. Perry Farrell behoort tot de laatste categorie, en heeft zich als frontman van Jane's Addiction en oprichter van Lollapalooza ontpopt tot een van de meest invloedrijke figuren in de muziekgeschiedenis. Nadat Jane's Addiction 2 jaar geleden definitief het loodje legde is Perry Farrell terug met een geweldige nieuwe band: Perry Farrell's Satellite Party. Het sterke conceptalbum van deze ambitieuze nieuwe groep bevestigt Perry Farrell's status als muzikaal revolutionair.

Perry Farrell heeft inmiddels een lange en indrukwekkende carrière in de muziekindustrie op zijn naam staan. Hij werd bekend als charismatische frontman en leadzanger van de succesvolle Amerikaanse rockband Jane's Addiction. De band ontstond in de jaren tachtig in de muziekscène van Los Angeles en was een van de eerste alternatieve rockbands die aandacht van de mainstream media kreeg en commercieel succes in Amerika behaalde. In 1991 richtte Perry Farrell het Lollapalooza festival op. Je kunt gerust stellen dat zonder Farrell en diens Lollapalooza de eerste editie van Lowlands nooit had plaatsgevonden. Het idee om een aantal alternatieve bands samen op tour door de States te sturen werd aanvankelijk met gehoon ontvangen. Toen het concept een groot succes bleek te zijn gingen concertorganisatoren van over de hele wereld festivals met eenzelfde insteek organiseren. Zo ontstond in Nederland het toonaangevende Lowlands festival.

In juni brengt Perry Farrell's Satellite Party het conceptalbum Ultra Payloaded uit, een conceptalbum over een feest op een satelliet die in een baan rond de aarde draait. Het geluid van Satellite Party is een symbiose tussen verschillende stromingen, waarbij elektronica en hiphop beats gecombineerd worden met de kracht van rock'n roll. Zoals we van Farrell gewend zijn is de muziek opwindend, energiek en vol met verrassingen. Aan het album werden meegewerkt door Red Hot Chili Peppers' Flea en John Frusciante, New Order / Joy Division bassist Peter Hook, Thievery Corporation, Black Eyed Peas' Fergie, Hybrid, film componist Harry Gregson-Williams, en een 30 koppig orkest. Live bestaat de band uit Nuno Bettencourt op gitaar, Kevin Figueiredo op drums, Carl Restivo op de basgitaar en Etty Lau Farrell (Perry's vrouw) als achtergrondzangeres.

Farrell vertelt met zijn Sattelite Party een verhaal over een gezamenlijk bewustzijn dat gewaarborgd wordt door artistieke visionairen waaronder schrijvers, muzikanten en natuurbeschermers Deze visionairen noemt hij The Solutionists; mensen die naar verandering streven en met kleine oplossingen de wereld proberen te verbeteren. Met dit project probeert hij een muzikale omgeving te creëren die een bijdrage aan dit proces kan leveren.




De Melkweg