Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 18 juni '07

Enthousiaste start voor Wijsneus activiteiten in ZuiderAmstel

Vanmiddag opende stadsdeelwethouder Henk Boes het naschools activiteitenprogramma op de Merkelbachschool en de 12e Montessori. Voor een gymzaal vol kinderen toonde hij zich zeer enthousiast over het initiatief van Stichting Wijsneus samen met de twee scholen. Hij vroeg de aanwezige kinderen welke cursus ze graag willen gaan doen, wat een storm aan reacties opleverde. Met een gooi door de korf waar een wolk confetti uitkwam, opende hij de introductieweek.

Terwijl de wethouder nog even napraatte met de organisatoren over hoe dit initiatief uitgebreid kan worden naar de andere scholen in Buitenveldert, ging de korfbaltraining door Triaz van start. Voor korfbalclub Triaz is dit een goede manier om kinderen te interesseren lid te worden van hun club. Elders in het gebouw trommelden vele kinderen er lustig op los in de percussieles, werd een fiets gerepareerd en maakte een groep kinderen kennis met filosofie. Donderdagmiddag kunnen de leerlingen en hun ouders ruiken aan nog vier andere cursussen die na de zomervakantie van start gaan: mixed media, yoga, tekenen en schilderen en dansexpressie. Voor elk wat wils.

De Merkelbachschool en de 12e Montessori hebben Stichting Wijsneus in de arm genomen om in het kader van dagarrangementen een aanbod naschoolse activiteiten samen te stellen. Beide scholen hebben de ambitie ook na schooltijd de kinderen aantrekkelijke activiteiten aan te bieden die hen de kans geven zich te ontwikkelen op andere terreinen: sport, dans, theater, creatieve vorming, etc. Omdat de kinderen in kleine groepjes en in een andere samenstelling dan hun klas deelnemen aan de activiteiten, zie je verlegen kinderen opbloeien, onrustige kinderen hun ei kwijt kunnen, onvermoede talenten ontdekken en sociale vaardigheden ontwikkelen.

Stichting Wijsneus biedt dit alles: een breed bestand van vakdocenten die met passie aan de slag gaan met de kinderen: van maskers maken tot filosofie, van poëzie tot fietsenmaken, van yoga tot circus. Daarnaast kijkt Stichting Wijsneus wat de buurt al te bieden heeft en gaat samenwerking aan met sportclubs, bibliotheek, buurttheater, ouderencentrum, etc. Stichting Wijsneus neemt de school ook alle organisatie uit handen. Voor het eerste jaar op de twee scholen in Buitenveldert heeft de stichting zelfs subsidie aangevraagd en gekregen van Steunfonds Amsterdam om de ouderbijdrage te kunnen verlagen. Komend schooljaar kosten daar alle activiteiten slechts 2 euro per kind per keer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Barwegen, 06-30200518

Foto: Wethouder Boes opent de introductieweek feestelijk met een welgemikte bal in de korf / Wethouder Boes en directeur R.Stellingwerf informeren bij de basisschoolleerlingen wat zij van het aanbod vinden (foto's Stichting Wijsneus - graag vermelding bij gebruik) Voor meer foto's en informatie kunt u een bezoek brengen aan de website www.stichtingwijsneus.nl