Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ondernemers werken hecht samen
EFFE UUTBLAOZN IN DE ACHTERHOEK

ACHTERHOEK - Plattelandsondernemers in de Achterhoek weten elkaar steeds beter te vinden. Onder aanvoering van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) en de Stichting Plattelandstoerisme Achterhoek (SPA) is zojuist de aftrap gegeven voor een nieuw en vruchtbaar seizoen. Een seizoen met nieuwe vormen van samenwerking, bijzondere arrangementen, opfrislocaties en uitrustplekken op het platteland. Thema is 'Uutblaoz'n', goed Achterhoeks voor 'tot rust komen in een ontspannende, inspirerende omgeving'.

Uutblaoz'n!
In 2006 verscheen de eerste editie van het magazine 'Uutblaoz'n!' waarin tips en ideeën worden gegeven voor een vakantie op het Achterhoekse platteland. De nieuwe editie die het ABT zojuist op de markt heeft gebracht, biedt nieuwe, concrete tips voor de besteding van die plattelandsvakanties. Tientallen overnachtingsadressen, van landgoed tot een simpele bedstee. Vijftig concrete tips nemen je vervolgens mee op fiets-, wandel-, water-, kinder- of waaghalsuitstapjes. Ook zijn er interessante verhalen opgenomen over het leven op het platteland. Tot slot is er zelfs een cursus Achterhoekse spraoke opgenomen. Zodat je als toerist jezelf verstaanbaar kunt maken bij de lokale bevolking...

Huuskes en plekken
Ben je die vakantie op stap in de streek, dan is het goed om op een mooie plek 'effe uut te blaozn'. Op tal van plekken zijn daarom uutblaoshuukes en uutblaosplekken ingericht. In het ene geval is het een huisje (of een deel van een boerenbedrijf) waar je een kop koffie kunt krijgen en gebruik van het sanitair kunt maken. In het andere geval is het een plek waar je kunt uitrusten en kunt genieten van de sfeer en het landschap. Waar je de huuskes en de plekken vindt, is te lezen in de brochure 'Uutblaoz'n'.

Arrangementen
Veel energie is gestoken in de opzet van nieuwe arrangementen. Op de speciale website www.uutblaozn.nl is te vinden welke er zijn, wat de arrangementen kosten en hoe ze te reserveren zijn. Je vindt tochten voor een en voor meer dagen. De inhoud is verrassend: van kaas tot wijn en van vrouwendingen tot een heus Achterhoeks fietsrondje waarin liefst zes B&B-adressen met elkaar optrekken. Over samenwerking gesproken!

Brochure en website
Alle informatie over plattelandsvakanties in de Achterhoek is te lezen in de gratis brochure 'Uutblaoz'n..!', te bestellen via www.vvvachterhoek.nl maar ook op de speciale website www.uutblaozn.nl.

Zutphen, juni 2007.
EOA/ea.


Ingezonden persbericht