NEN


MVO-forum: informatief en interactief!

maandag 18 juni 2007, 15:08

Met bijna 20 deelnemers afkomstig uit bedrijfsleven, overheid en zakelijke dienstverlening, heeft op 15 mei 2007 een MVO-forumbijeenkomst plaats gevonden. Gestart werd met de terugkoppeling van de laatste ontwikkelingen van ISO 26000, Guidance on Social Responsibility. De normcommissieleden Ineke Hoving-Nienhuis, Gerard Oonk en Hans Kröder vertelden elk wat er binnen hun internationale taakgroepen aan discussies leeft. Het MVO-forum heeft als belangrijke taak om als klankbord te fungeren en deed dat vol overgave.

Er ontstonden waardevolle discussies over bijvoorbeeld vergroting van de toepasbaarheid en een meer proactieve toonzetting van de komende richtlijn. Enkele leden van de normcommissie MVO zijn na de bijeenkomst al gelijk met deze suggesties aan de slag gegaan. Verder hebben de leden van het MVO-forum spontaan toegezegd nog meer tijd te willen stoppen om in de toekomst bij te dragen aan de ontwikkeling van ISO 26000.

Als externe spreker was Marina d'Engelbronner, programma manager van het HOM Human Rights & Business programma, bereid gevonden een presentatie te houden over mensenrechten en bedrijven. Hierbij lag de nadruk op de Human Rights & Business tools. Met deze interactieve tools kan een organisatie beoordelen in hoeverre het zich aan internationale normen voor mensenrechten houdt, maar ook inventariseren wat de mogelijke risico's van betrokkenheid bij mensenrechten schendingen (in bepaalde landen) zijn.

Tot slot hebben de leden van het MVO-forum de bijeenkomsten tot nu toe geëvalueerd. Twee jaar na de oprichting van dit levendige en enthousiaste gezelschap werd unaniem vastgesteld dat MVO-forumbijeenkomsten informatief en interactief zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over deelname aan het MVO-forum kunt u contact opnemen met Louise Bergenhenegouwen, telefoon (015) 2 690 122 of e-mail louise.bergenhenegouwen@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Positief keerpunt voor ISO 26000 (Nieuwsbericht) NEN KAM-Mail (Publicatie)