Hoogste hoofdprijs ooit bij krasloten gevallen

19.06.2007 / 06:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

Man wint binnen vijf seconden half miljoen euro

Hoogste hoofdprijs ooit bij krasloten gevallen

19 juni 2007 - Vier maanden na de introductie van het nieuwe kraslot 'Half Miljoen', is de hoofdprijs gevallen. Een 44-jarige man uit Rotterdam heeft door te krassen binnen enkele seconden 500.000 euro gewonnen. Hij krijgt het bedrag netto op zijn rekening bijgeschreven.

Nuchtere Hollander
Winnaars van grote bedragen bij Krasloten worden altijd gevraagd persoonlijk langs te komen bij De Lotto in Rijswijk. Ook deze winnaar kreeg een uitnodiging om zijn winnende lot in te leveren, maar de man had geen haast zijn prijs te innen. Hij liet weten over een week wel even tijd te hebben om langs te komen. De winnaar wil anoniem blijven.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Nu de hoofdprijs eruit is, kan met de oude serie loten geen half miljoen meer worden gewonnen. Vanwege de grote belangstelling voor het kraslot komt Lotto daarom met een nieuwe reeks 'Half Miljoen'. Naast de hoofdprijs van 500.000 euro bestaat het prijzenpakket wederom uit twee keer honderdduizend euro en ruim 330.000 prijzen tot tienduizend euro. 'Half Miljoen' heeft een uitkeringspercentage van 68 procent, het hoogste van alle loterijen in Nederland. De nieuwe serie ligt vanaf 3 juli in de winkels.

Vijftigduizend winnaars
Het eerste kraslot verscheen in 1994. Sinds die tijd zijn er ruim 175 verschillende varianten op de markt gekomen. Er is tot nu toe ruim 490 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd. Ook is er 200 miljoen aan goede doelen geschonken. Dagelijks winnen zo'n dertigduizend mensen met een kraslot. Het kraslot 'Half Miljoen' kost tien euro en is onder andere verkrijgbaar bij de betere boekhandels, tabak- en gemakwinkels en benzinestations.