Delhaize Groep


Delhaize Groep bepaalt prijs voor private plaatsing van Senior Notes

BRUSSEL, België - 19 juni 2007 - Delhaize Groep (Euronext Brussels: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat zij een akkoord heeft afgesloten voor de verkoop van EUR 500 miljoen in 5,625% senior Notes en USD 450 miljoen in 6,50% senior Notes door middel van een private plaatsing. De netto-opbrengsten van de aanbieding zullen voornamelijk gebruikt worden voor de financiering van de voortijdige terugkoop door haar filiaal Delhaize America, door middel van een bod op haar bestaande schuld voor een totale waarde van USD 1,1 miljard.

De senior Notes zullen als volgt worden uitgegeven:
* EUR 500 miljoen in 5,625% senior Notes met looptijd tot 2014 die zullen worden uitgegeven aan 99,915% van de nominale waarde
* USD 450 miljoen in 6,50% senior Notes met looptijd tot 2017 die zullen worden uitgegeven aan 99,656% van de nominale waarde

De netto-opbrengsten van de aanbieding zullen voornamelijk gebruikt worden voor de financiering van de voortijdige terugkoop door Delhaize America door middel van een bod in cash voor een totale nominale waarde van USD 1,1 miljard, van USD 1,1 miljard in 8,125% Notes met looptijd tot 2011 en USD 855 miljoen in 9,000% Debentures met looptijd tot 2031van Delhaize America, in volgorde van de voorrangsregeling voor de aankoop, plus verschuldigde en onbetaalde interesten en premies. Eventuele resterende netto-opbrengsten van deze aanbieding zullen naar verwachting gebruikt worden voor algemene ondernemingsdoeleinden.

Delhaize Groep heeft een aanvraag ingediend om de Notes uitgedrukt in euro te noteren op de Officiële Notering van de Luxembourg Stock Exchange en om toe te laten dat de Notes uitgedrukt in euro worden verhandeld op de gereguleerde markt van de Luxembourg Stock Exchange. De Notes uitgedrukt in dollar zullen niet op een beurs worden genoteerd.

Waarschuwingen

De senior Notes zullen enkel aangeboden worden aan gekwalificeerde beleggers, daarbij steunend op de toepasbare uitzonderingen voor private plaatsingen. Er wordt geen publieke aanbieding van senior Notes gedaan, in België, in de V.S., noch in enige andere jurisdictie. De private plaatsing wordt uitgevoerd in overeenstemming met Rule 144A en Regulation S onder de U.S. Securities Act of 1933, zoals van tijd tot tijd gewijzigd (de "Securities Act").

De aangeboden effecten zullen niet geregistreerd worden onder de Securities Act of onder andere effectenwetgeving van enige andere Amerikaanse staat, en, tenzij geregistreerd, mogen ze niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten, uitgezonderd krachtens een vrijstelling van, of in een transactie die niet onderworpen is aan de registratievereisten van de Securities Act en toepasselijke effectenwetgeving van Amerikaanse staten.

Deze bekendmaking is geen of vormt geen onderdeel van een verzoek, aanbod of uitnodiging om effecten te kopen of te verkopen of van een aanbod van effecten in enig rechtsgebied. Deze bekendmaking, enig onderdeel ervan, of het feit van de verspreiding ervan, zal niet de basis vormen en zal niet kunnen worden ingeroepen met betrekking tot enige overeenkomst daarvoor. Er zijn en zullen geen handelingen worden gesteld in rechtsgebieden met betrekking tot dit terugkoopbod of de uitgifte van deze nieuwe senior Notes die een openbaar bod in een rechtsgebied zouden toelaten. Met deze bekendmaking wordt niet gezocht naar tekenen van interesse in het verzoek van aanbiedingen om zich in te schrijven op effecten of deze te verkopen.

Met betrekking tot de uitgifte van de nieuwe senior Notes waarnaar in deze bekendmaking wordt verwezen, is deze bekendmaking geen prospectus voor de doeleinden van de Europese Richtlijn 2003/71/EG (de "Richtlijn"). Een prospectus voor de toelating van de nieuwe senior Notes uitgedrukt in euro tot de Officiële Notering van de Luxembourg Stock Exchange zal beschikbaar zijn op de website van de Luxembourg Stock Exchange en in gedrukte vorm op de kantoren van Delhaize Groep en de betaalagenten.

De verspreiding van dit document kan in bepaalde rechtsgebieden wettelijk beperkt zijn. Personen die in het bezit komen van dit document, worden door Delhaize Groep en Delhaize America Inc. verzocht zich te informeren met betrekking tot deze beperkingen en dienen deze na te leven.

Verenigd Koninkrijk

Deze bekendmaking en andere documenten met betrekking de nieuwe senior Notes zijn mededelingen die vallen onder section 21(1) van de UK Financial Services and Markets Act 2000 die genieten van een vrijstelling van de toepasselijke beperkingen met betrekking tot financiële promotie krachtens de artikelen 19 en 43 van de UK Financial Services and Markets Act 2000 (Financiële Promotie) Order 2005 (zoals gewijzigd) (het "Order") en zijn om deze redenen alleen gedaan of gericht aan personen die onder deze artikelen van het Order vallen en alle andere personen aan wie deze bekendmaking en andere documenten rechtmatig kunnen worden medegedeeld (samen in deze paragraaf "relevante personen" genoemd), en andere dan de relevante personen mogen niet handelen op basis van deze documenten of er zich op beroepen. Investeringsactiviteiten waarnaar in deze bekendmaking of andere documenten verwezen wordt, staan uitsluitend ter beschikking van relevante personen en zullen uitsluitend worden aangegaan door relevante personen.

België

Deze bekendmaking, het aanbod van de senior Notes en enig ander document met betrekking tot het bod betreffende nieuwe senior Notes maken geen openbaar aanbod uit in België. Er mag geen reclame worden gemaakt voor het aanbod en de nieuwe senior Notes mogen niet worden aangeboden of verkocht, en deze bekendmaking of enig ander document met betrekking tot het bod betreffende de nieuwe senior Notes mag niet rechtstreeks of onrechtstreeks worden verspreid aan enige personen in België andere dan: (i) gekwalificeerde beleggers zoals gedefinieerd in artikel 10 van de wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten en de toelating van beleggingsinstrumenten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt; of (ii) andere beleggers in omstandigheden waarin Delhaize Groep NV geen prospectus, verrichtingsnota, brochure of gelijkaardig document dient uit te geven krachtens artikel 3 van de wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten en de toelating van beleggingsinstrumenten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Het bod werd niet en zal niet worden medegedeeld aan, en dit document of enig ander document met betrekking tot het bod betreffende de nieuwe senior Notes werd niet en zal niet goedgekeurd worden door de Belgische Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen.

Italië

De nieuwe senior Notesworden niet aangeboden in Italië. Het bod, noch de prospectus werden onderworpen aan de goedkeuringsprocedure van de Commissione Nazionale per le Società e la Borsa (CONSOB) of aan de Banca d'Italia krachtens toepasselijke Italiaanse wetten en regelgevingen. Dienovereenkomstig worden personen, voor zover zij Italiaanse inwoners zijn of zich in Italië bevinden, ervan op de hoogte gebracht dat de aanbieding van nieuwe senior Notesniet aan hen is gericht. Bovendien mogen deze senior Notes niet aangeboden, verkocht of afgeleverd worden in Italië. Het prospectus, noch de andere documenten met betrekking tot de nieuwe schulduitgifte mogen verspreid of ter beschikking worden gesteld in Italië.

Algemeen

Delhaize Groep (en haar bestuurders, werknemers of verbonden personen) geeft op geen enkele wijze verklaringen of aanbevelingen met betrekking tot deze bekendmaking, de senior Notes of enige prospectus of andere daarmee verbonden documenten.

Delhaize Groep (of een lid van de groep) geeft geen enkele aanbeveling met betrekking tot de vraag of personen zich zouden moeten inschrijven op nieuwe senior Notes of er zouden moeten verwerven.