Gemeente Beesel


Beesel

| | | |
Groene Buffer

Ga naar www.groenebuffer.nl.

De gemeente Beesel werkt aan de Groene Buffer. Daar gaat het om bij de campagne die de gemeente lanceert op 18 juni. In mei 2005 heeft de gemeente de Toekomstvisie Beesel 2020 vastgesteld. In deze toekomstvisie staat de lange termijnvisie van de gemeente. Om deze visie gerealiseerd te krijgen heeft Beesel een Operationeel Plan gemaakt. In dit plan staan 43 projecten beschreven die in de periode 2005-2009 ervoor moeten zorgen dat de gemeente daadwerkelijk een stap dichterbij die visie voor 2020 komt.

Het Operationeel Plan 2005-2009 bestaat uit drie kernopgaven. Namelijk:

* Wonen in de Groene Buffer;

* Werk maken van de Groene Buffer;

* Beesel een bestuurskrachtige gemeente.

Vanuit deze drie kernopgaven zijn de 43 projecten gekozen waarvan 10 projecten als speerpunt zijn benoemd. Dat zijn de projecten: Drakenrijk, uitbreiding Lommerbergen, herinrichting centrum Reuver, revitalisering Roversheide, vrijwillige kavelruil, Kerngericht Werken, multifunctioneel jongerencentrum, lokaal loket, elektronische dienstverlening en deregulering.

De nieuwe campagne: `Samenwerken aan de Groene Buffer' bestaat uit twee onderdelen. Allereerst staan op www.groenebuffer.nl de projecten. Op deze site wordt de voortgang van de projecten beschreven en er verschijnt regelmatig een nieuwsflits!

Naast de website wordt elk project afzonderlijk gekoppeld aan deze cam

pagne. Bij het project Meerlebroek komt binnenkort bijvoorbeeld een soort bouwbord te staan. Op dat bord staat de doelstelling van het project en je ziet dat het onderdeel is van `Samenwerken aan de Groene Buffer'.

De minder fysieke projecten worden aan de campagne gekoppeld door een nieuw logo te gebruiken op beslisdocumenten en correspondentie die over het onderwerp gaan.


---

| |