Persberichten Eemland noord, 09.00 uur

Utrecht, 19-06-2007

Politie lost oude inbraken op

BAARN De politie heeft twee in 2005 gepleegde inbraken opgelost omdat toen veiliggesteld DNA-materiaal leidde tot het bekend worden van de identiteit van de verdachte.

De eerste inbraak betrof een inbraak in de kiosk op de Foekenlaan die werd gepleegd tussen maandag 14 en dinsdag 15 maart 2005.

Tijdens de inbraak, waarbij forse inbraakschade ontstond, verwondde de verdachte zich en stelde de Dienst Forensische Opsporing (de toenmalige Technische Recherche) DNA-sporen veilig. Bij deze inbraak werd een hoeveelheid etenswaren gestolen.

De tweede inbraak betrof een inbraak in een woning op de Gerrit van der Veenlaan in Baarn gepleegd tussen zaterdag 12 en zondag 13 maart 2005. De verdachte gooide daarbij een steen door de ruit en ging er met een beertender vandoor. Ook bij dit delict verwondde de verdachte zich en kon er DNA-materiaal worden veiliggesteld.

De verdachte, een 27-jarige inwoner van Soest werd aangehouden op dinsdag 12 juni. Tijdens het verhoor bekende de Soester de inbraken te hebben gepleegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Geen bekeuringen

SOEST- Bewoners en politie mogen tevreden zijn dat er geen overtredingen werden geconstateerd bij een controle geslotenverklaring. Op de Dalweg, Gaesbeekerhof, Kostverlorenweg en de Beckeringhstraat werd in de ochtendspits gecontroleerd op sluipverkeer. Er werden hier geen overtredingen geconstateerd.