Persberichten Heuvelrug, 08.45 uur

Utrecht, 19-06-2007

Grote vervoerscontrole

HEUVELRUG In de vroege ochtend van maandag 18 juni heeft de politie van het district Heuvelrug in samenwerking met de Algemene Inspectiedienst (AID) en Politiemilieudienst een grote vervoerscontrole gehouden. Tegen zeven veetransporteurs is proces verbaal opgemaakt en nog zeven anderen kregen een waarschuwing.

In totaal 22 mensen van de Politie, Politiemilieudienst en de AID voerden de controle uit. Tussen 03.00 uur en 09.00 uur werden transporteurs van vee, gevaarlijke stoffen, afval en mest naar de controleplaatsen begeleid. De controleplaatsen waren ingericht bij de parkeerplaatsen Oudenhorst en Bloemheuvel langs Rijksweg A12 tussen Veenendaal en Maarsbergen. Ook waren er mobiele controles in Veenendaal, Renswoude, Rhenen, Driebergen, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Resultaten:

* Er werden acht afvaltransporten gecontroleerd, waarbij geen overtredingen zijn geconstateerd.

* Bij twee transporten van gevaarlijke stoffen werden geen onregelmatigheden geconstateerd.

* Ook bij een mesttransport was alles in orde.
* Bij de 37 gecontroleerde veetransporten waren er veertien niet in orde. Zeven transporteurs kregen van de AID een schriftelijke waarschuwing. Deze waarschuwing wordt opgeslagen en bij een volgende overtreding wordt direct proces verbaal opgemaakt. Tegen zeven transporteurs is direct proces verbaal opgemaakt voor o.a. het ontbreken van vervoersdocumenten, overbelading qua gewicht, overbelading voor wat betreft het aantal dieren in een wagen en vanwege het welzijn/de gezondheid van de dieren.
* Een chauffeur is aangehouden vanwege recalcitrant gedrag en het zich niet kunnen legitimeren.

* Verder verloor een vrachtwagen diesel tijdens het rijden, dat op het wegdek terecht kwam. Het wegdek is door de brandweer schoongemaakt.

Gewond na aanrijding

VEENENDAAL- Op maandagmiddag raakte een fietsster gewond bij een aanrijding. Omstreeks 14.10 uur reed een 33-jarige vrachtwagenchauffeur over de Grote Beer. Hier stak plotseling een vrouw (leeftijd onbekend) uit Veenendaal de weg over. Een aanrijding was het gevolg en de vrouw met hoofdletsel werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding tussen bromfiets en fiets

VEENENDAAL- Op maandagmiddag raakten twee personen gewond na een aanrijding. Omstreeks 15.45 uur reed een 41-jarige vrouw uit Amersfoort op een fiets over de Langelaar. Een 17-jarige bromfietser Veenendaal reed over de Warendorp en bij een kruising van deze paden kwamen beiden met elkaar in aanrijding. De bromfietser liep een hersenschudding op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De vrouw werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

RHENEN/RENSWOUDE- Op maandagavond werd een automobilist van de weg geplukt om dat hij te veel had gedronken. Omstreeks 23.10 uur reed een 59-jarige man uit Rhenen over de Paardeveld. Een getuige zag de man erg slingeren en belde de politie. De man werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 995 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Anderhalf uur later werd een 38-jarige automobilist uit Renswoude gecontroleerd op de Emminkhuizerlaan. Hij had ook te veel gedronken en blies op het bureau 475 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie lost 15 zaken, waaronder veel inbraken op

HEUVELRUG De afgelopen maand heeft de politie van het district Heuvelrug zes verdachten aangehouden. Onderzoek wees uit dat zij de afgelopen maanden in wisselende samenstelling betrokken zijn geweest bij inbraken en diefstallen in Doorn, Driebergen, Zeist, Wijk bij Duurstede en Cothen.

De zaak kwam aan het rollen toen in maart een getuige goederen aantrof op een oprit bij een woning in Driebergen. De getuige meldde zich bij de politie en uit onderzoek werd duidelijk dat de goederen waren gestolen vanaf een bedrijfsterrein in Driebergen. Meerdere verdachten kwamen in beeld en er volgden diverse aanhoudingen. Op 14 mei werd een 18-jarige man uit Driebergen aangehouden, op 15 mei een 19-jarige man uit Zeist, op 16 mei een 18-jarige man uit Driebergen, op 19 mei twee 19-jarige mannen uit Driebergen en op 21 mei een 17-jarige jongen uit Driebergen. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de mannen in wisselende samenstelling inbraken pleegden en een enkele diefstal. Deze vonden plaats in Doorn, Driebergen, Zeist, Wijk bij Duurstede en Cothen. Bij de inbraken werd gereedschap en brandstof weggenomen. Ook werd een scooter gestolen. De 17-jarige jongen uit Driebergen wordt verdacht van heling van de gestolen goederen. Het dossier wordt overgedragen aan justitie.

Slepen met gestolen bromfiets

MAARN- Op maandagochtend werden twee jongens aangehouden omdat ze met een gestolen bromfiets aan het slepen waren. Omstreeks 11.15 uur zagen agenten de twee jongens, 15 en 16 jaar uit Doorn, slepen met de bromfiets over de Amersfoortseweg. Vermoedelijk was de bromfiets van diefstal afkomstig en het duo werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.