Provincie Groningen

dinsdag 19 juni 2007

Provinciale burgerparticipatiecampagne start op dinsdag 19 juni 2007



Denk en praat mee over de toekomst van de provincie Groningen

De provincie Groningen start vanaf vandaag dinsdag 19 juni met een burgerparticipatie-campagne om bewoners van de provincie op te roepen mee te denken en te praten over de toekomst van de provincie Groningen. Met radio- en tv spotjes, advertenties en banners wil de provincie Groningen haar inwoners laten deelnemen in de totstandkoming van een nieuw Provinciaal Omgevingsplan (POP). De campagne is de komende weken te zien en te horen op RTV Noord, OOG Radio en TV, in Dagblad van het Noorden, regionale huis-aan-huisbladen, op driehoeksborden op straat en op internet.

"Denk mee, praat mee!"
Het doel van de burgerparticipatiecampagne is dat inwoners van de provincie zich via de website www.denkmeepraatmee.nl aanmelden om in het najaar actief mee te discussiëren over de toekomst van de provincie. In het provinciaal omgevingsplan staat beschreven hoe de provincie er nu en in de toekomst uit moet zien. Aangezien het gaat om een update van het huidige POP, heeft de campagne de naam POP-UP meegekregen. In alle uitingen is een leeg landschap te zien (blauwe lucht en gras) waarin verschillende personages hun ideale provincie vormgeven.

POP
Verschillende onderwerpen, zoals wonen, werken, ondernemen, bereikbaarheid, milieu en veiligheid, komen in het POP aan bod. Belangrijke onderwerpen, waar inwoners direct mee te maken hebben. De provincie wil het plan dit jaar (2007) in nauwe samenwerking met burgers en maatschappelijke instanties ontwikkelen. Het nieuwe POP wordt ontwikkeld in drie fasen, de analysefase, de interactieve fase en de reflectiefase. Op dit moment is de eerste fase, de zogenaamde analysefase, nagenoeg afgerond. De interactieve fase, waarin de provincie met de inwoners van de provincie Groningen in gesprek gaat over de toekomst van Groningen start na de zomer. Via verschillende interactieve kanalen zal dan de provincie Groningen de inwoners de kans geven om mee te praten. Het proces zal onder andere door een eigen webtv station (POP-TV) gevolgd gaan worden, via de website www.denkmeepraatmee.nl. Op diezelfde website zijn nu al de TV-commercials en een paar filmpjes te zien. Begin 2009 stelt de provincie Groningen het nieuwe Provinciaal Omgevingsplan vast.

19 juni 2007